AROUND THE WEB

Μούσκεμα από τον ιδρώτα o Βαλς κατά την διάρκεια ομιλίας

μούσκεμα-από-τον-ιδρώτα-o-βαλς-κατά-την-355444

Μούσκεμα από τον ιδρώτα έγινε στην χθεσινή του ομιλία ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς.

Μετά από μια μαχητική ομιλία διάρκειας μιας ώρας κατά την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός κήρυξε τη μάχη εναντίον του «αντιδραστικού μπλοκ» ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, το λευκό του πουκάμισο είχε γίνει πια σχεδόν διάφανο.

Μπορεί να έφταιγε η ζέστη στη γαλλική Λα Ροσέλ, μπορεί οι φλόγες της μάχης για την καρδιά των γάλλων Σοσιαλιστών: Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ξεπέρασε σε… εφίδρωση κάθε πολιτικό στα πρόσφατα χρονικά στην ομιλία του σε ετήσια συνάντηση του κόμματός του.

Το κεντρικό σημείο της κομματικής συνάντησης το Σαββατοκύριακο στη Λα Ροσέλ ήταν η ομιλία του Βαλς την Κυριακή. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα ενότητας στην γαλλική κεντροαριστερά -κοιτάζοντας προς τους Οικολόγους, που έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Η αριστερή πτέρυγα δυσφορεί με αυτό που θεωρεί «στροφή προς τα δεξιά» – αυτή τη μεταστροφή μετενσαρκώνει, για την αριστερή πτέρυγα, ο νυν υπουργός Οικονομίας Μακρόν που τα έχει «βάλει» με το 35ωρο και ήταν απών από την Λα Ροσέλ.

Ίσως λοιπόν ήταν εκείνο το άγχος για τους «ριζοσπάστες» της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του που έκανε τον πρωθυπουργό Βαλς να ιδρώσει τόσο πολύ, κάνοντας διάφανο από πάνω μέχρι κάτω το λευκό του πουκάμισο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου