AROUND THE WEB

Βρετανία: Στη βιομηχανία του σεξ περισσότεροι από 100.000 φοιτητές

βρετανία-στη-βιομηχανία-του-σεξ-περισ-597292

Στη βιομηχανία του σεξ, προκειμένου να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα, στρέφονται περισσότεροι από 100.000 βρετανοί φοιτητές (σχεδόν το ένα τέταρτο της φοιτητικής κοινότητας της Βρετανίας), σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα του είδους.

Η έλλειψη χρημάτων και κατά συνέπεια η αδυναμία των φοιτητών να ανταποκριθούν στα υπέρογκα δίδακτρα είναι ο βασικότερος λόγος που σπρώχνει τους φοιτητές στην πορνεία, το τηλεφωνικό σεξ, τον αισθησιακό χορό ή άλλες παρόμοιες απασχολήσεις, επισημαίνουν ο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σουόνσι της Ουαλίας. Και αν είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 22% το έχει μόνο σκεφτεί, είναι συγκλονιστικό ότι περίπου ένας στους 20 βρετανούς φοιτητές έχουν προχωρήσει στην πράξη, με τους άνδρες μάλιστα να κατέχουν αναλογικά την πρωτοκαθεδρία.

Στην έρευνα, η οποία διεξήξθη μέσω Διαδικτύου, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 6.750 φοιτητές από όλη τη Βρετανία. Εκτός από τα προφανή επαγγέλματα στη βιομηχανία του σεξ, οι ερευνητές έλαβαν επίσης υπόψη και άλλα «βοηθητικά», στα οποία περιλαμβάνονται λ.χ. οι οδηγοί ή οι «υπεύθυνοι» των συνοδών πολυτελείας.

Οσον αφορά τα κίνητρα των φοιτητών, από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι ένα 39% στρέφεται στο «εύκολο» χρήμα για να μειώσει τα έξοδά του, ένα 64% για να «χρηματοδοτήσει το lifestyle του», το 56% για να μπορέσει να αντεπέξελθει στις καθημερινές ανάγκες και το 45% προκειμένου να μη βρεθεί στη θέση να χρωστάει.

Υπάρχει ωστόσο και ένα επίσης μεγάλο ποσοστό, το οποίο δήλωσε ότι κίνητρο για να εργαστεί στη βιομηχανία του σεξ υπήρξε είτε η περιέργεια (54%) είτε η σεξουαλική ευχαρίστηση (44%).

Στο ερώτημα εάν θα εγκατέλειπαν τη δουλειά τους, περίπου ένας στους τέσσερις απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο. Αντίστοιχο ποσοστό δήλωσε επίσης ότι δεν αισθάνεται ασφάλεια στη δουλειά του.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου