AROUND THE WEB

ΗΠΑ: Μωρό πέθανε μετά από κατανάλωση υγρής νικοτίνης

ηπα-μωρό-πέθανε-μετά-από-κατανάλωση-υγ-752971

Ένα αγοράκι ενός μόλις έτους πέθανε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μετά την κατανάλωση υγρής νικοτίνης, που χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, εγείροντας τις απαιτήσεις για αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των προϊόντων νικοτίνης.

Ο θάνατος, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ήταν ένα «τραγικό ατύχημα» και πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος θάνατος που συνδέει παιδιά και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το παιδί είχε πιει από ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε υγρή νικοτίνη και το οποίο δεν είχε πώμα ασφαλείας για παιδιά. Οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν κατά πόσο συνδέεται με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ωστόσο, ο θάνατος του παιδιού έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην πολιτεία, καθώς η τοπική συνέλευση και η Γερουσία έχουν περάσει ένα νομοσχέδιο που απαιτούν τα δοχεία με υγρή νικοτίνη να έχουν πώμα ασφαλείας για παιδιά. Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δεν έχει υπογράψει ακόμη το νομοσχέδιο, αναμένεται όμως να το κάνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Μεταξύ των ανησυχιών είναι και το γεγονός πως πολλά ανταλλακτικά για ηλεκτρονικά τσιγάρα διατίθενται στην αγορά με παρόμοιο τρόπο με τους χυμούς φρούτων και τα γλυκά, πράγμα που τα καθιστά ελκυστικά στα παιδιά.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου