ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περίληψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

περίληψη-απόφασης-δημοτικού-συμβουλ-330109

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλμυρός 31 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. Βαθμός προτερ.

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 17378

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με την αριθ. 196/2017 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, καθόρισε το ύψος και τα κριτήρια επιβολής των τροφείων του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού, περιόδου 2017-2018, ως κατωτέρω:

Α. Μειώνει κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τις περσινές τιμές, σε όλες τις κατηγορίες των τροφείων, για τη σχολική χρονιά 2017-2018, στους γονείς και τους κηδεμόνες των νηπίων του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού και καθορίζει αυτά, ως ακολούθως:

Α/Α

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

1

Όλα τα νήπια ανεξαρτήτου εισοδήματος θα καταβάλλουν το ποσό των 40,00 ευρώ τον μήνα. (συμπεριλαμβάνεται η σίτιση, πρωϊνό και μεσημεριανό γεύμα, τα είδη ατομικής καθαριότητας των νηπίων καθώς και η θέρμανση του Σταθμού).

2

Όταν υπάρχουν αδέλφια (2 παιδιά ) οι γονείς θα καταβάλουν 70,00 ευρώ και για τα δύο νήπια.

3

Οι τρίτεκνες οικογένειες θα καταβάλλουν το ποσό των 30,00 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο.

4

Οι πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλουν το ποσό των 20,00 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο που είναι γραμμένο στην δύναμη του Σταθμού

5

Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων γονείς στους οποίους ο ένας εκ των δύο γονέων έχει αναπηρία 67% ανεξαρτήτου εισοδήματος

6

Το προσωπικό που εργάζεται στον Παιδικό Σταθμό θα καταβάλλει κανονικά τα ισχύοντα τροφεία για τα νήπια – τέκνα του που είναι γραμμένα στον Παιδικό Σταθμό.

7.-Στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι αποδεδειγμένα με κάρτα ανεργίας σε ισχύ η (των οικονομικά αδυνάτων γονέων), η καταβολή συμβολικού ποσού ύψους 10,00 € το μήνα.

8. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι γονείς τους χορηγούν χρήματα για τα τροφεία των νηπίων τους, τότε θα καταβάλλεται όλο το ποσό των επιχορηγούμενων τροφείων ανεξάρτητα με τον αριθμό των νηπίων που είναι γραμμένα στον Σταθμό.

9. Τα τροφεία θα καταβάλλονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες των νηπίων στον Σταθμό το πρώτο 15νθήμερο του μήνα.

10.Τον μήνα Αύγουστο που οι Σταθμοί διακόπτουν την λειτουργία τους δεν καταβάλλονται τροφεία.

11. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των νηπίων που δεν καταβάλλουν τροφεία δύο μηνών χωρίς σοβαρή αιτιολογία, θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής των νηπίων τους από την δύναμη του Σταθμού.

12. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των νηπίων που δεν έχουν καταβάλλει τροφεία του προηγουμένου έτους, θα πρέπει να έχουν προβεί σε οικονομικό διακανονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η φοίτηση των νηπίων στους Σταθμούς.

13. Εάν παρουσιαστεί περίπτωση κατά την οποία ένα νήπιο δεν έρχεται κάποιες μέρες στον Σταθμό ή ένα μήνα και συνεχίζει να είναι γραμμένο στην δύναμη του Σταθμού εφ’ όσον οι γονείς δεν διέγραψαν το νήπιο τα τροφεία για το διάστημα αυτό θα καταβάλλονται κανονικά.

Β. Συγκροτεί Επιτροπή για την εξέταση των αιτήσεων και την επιλογή των νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς, ως ακολούθως.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1 Μακρής Μιχαήλ Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικον.Υπηρεσιών ως Πρόεδρος

2.Καρακώστας Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος ,μέλος

3.Μαμούρας Βασίλειος Δημοτικός Σύμβουλος ,μέλος

4.Σταφύλη Πολυξένη- Βρεφονηπιοκόμος εργαζόμενη στον Παιδικό Σταθμό

5.Βαλκανιώτου Αθανασία –Δημοτική υπάλληλος -μέλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.Εκίζογλου Ιωάννης Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Τεχνικών Υπηρεσιών

2.Νεοχωρίτης Αθανάσιος Δημοτικός Σύμβουλος

3.Δαλακούρας Ηλίας Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΛ

4.Ελευθερίου Ελένη Βρεφονηπιοκόμος εργαζόμενη στον Παιδικό Σταθμό

5.Κόττα Σταυρούλα Δημοτική υπάλληλος –μέλος

Η εξέταση των αιτήσεων θα γίνει από την επιτροπή μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων (ωφελούμενων και επιλαχουσών) στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Ακροτελεύτιο Άρθρο

Γ.- Από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του πρ/σμού του Δήμου.

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου