ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυνατότητα δωρεάν φοίτησης Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμυρού

δυνατότητα-δωρεάν-φοίτησης-στους-παι-722762

Ευκαιρία σε δεκάδες γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς να καταβάλλουν τροφεία, θα προσφέρει και φέτος ο Δήμος Αλμυρού στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Η περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες δομές (δηλαδή τους Σταθμούς) ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Τσούτσας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ τόνισε χαρακτηριστικά :

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενταχθούμε και τη νέα σχολική περίοδο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μητέρες, προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς να καταβάλλουν τροφεία, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό δεδομένης της οικονομικής κρίσης.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου διαθέτει δύο Παιδικούς Σταθμούς, σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη, όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά και τα παιδιά βοηθούνται συστηματικά κάνοντας τα πρώτα βήματα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση.

Μέχρι τις 19 Ιουλίου θα εκδηλώσουμε ως Δήμος το ενδιαφέρον μας να ενταχθούμε στο πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Συμμετείχαμε και την τρέχουσα χρονιά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα 40 οικογένειες να μην πληρώσουν τροφεία δεχόμενες έτσι μια σημαντική οικονομική βοήθεια μέσα στην κρίση.

Για τη νέα χρονιά θα γίνει προσπάθεια ο αριθμός των παιδιών να φθάσει τα 50. Και με την ευκαιρία αυτή να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι εξοπλίσαμε ακόμη καλύτερα τους σταθμούς μας με παιδαγωγικό υλικό (βιβλία και παιχνίδια), κλιματιστικά και άλλες συσκευές δημιουργώντας πληρέστερες υποδομές για εργαζόμενους και παιδιά».

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες μητέρες με οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά και 40.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω. Τα ποσά αυτά αναφέρονται υποχρεωτικά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.

Η ημερομηνία αιτήσεων για τους γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις θα διαρκέσει από τις 25 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου