ΑΛΜΥΡΟΣ

Ρύθμιση κυκλοφορίας και πεζοδρόμηση κεντρικής Πλατείας Ζητούν πολίτες του Αλμυρού

ρύθμιση-κυκλοφορίας-και-πεζοδρόμηση-723968

Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις 9:00 έως 1:00 τα μεσάνυχτα, στις οδούς στην Β. Κωνσταντίνου με Μυρμηδόνων και στην Αθηνών με την Όθρυος, ζητάει από Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού, από το Δήμο Αλμυρού, όπως επίσης και την πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας.

Για το ίδιο θέμα η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν περίπου 300 υπογραφές πολιτών, τις οποίες είχε καταθέσει σε Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί το αίτημα τους.

Ο πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού κ. Χρήστος Καραζούπης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας ότι η κεντρική πλατεία από τόπος συνάθροισης διαλόγου, κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων έχει καταντήσει ένας αφιλόξενος απρόσιτος και επικίνδυνος τόπος, ιδιαίτερα για τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών (μικρά παιδιά, υπερήλικες, ανάπηροι, γονείς με καροτσάκια κ.λ.π) αλλά και για ποδηλάτες».

Οπως προσθέτει στη συνέχεια, ο ίδιος, έχει κυριολεκτικά καταργηθεί η ελεύθερη και ασφαλή διακίνηση αυτών των κατηγοριών πολιτών, «με την καταπάτηση με βάναυσο τρόπο των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια σας για την πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας με ιδέες και προτάσεις», καταλήγει ο κ. Καραζούπης.

Πάγιο αίτημα πολιτών

Επίσης πάγιο αίτημα των πολιτών του Αλμυρού είναι η πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας Αλμυρού.

Το πρόβλημα έχει επισημανθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού πολλές φορές, ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Καραζούπης: «δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο δίκαιο και ώριμο αίτημα των συμπολιτών μας. Όλοι μας κυκλοφορούμε στην πόλη μας και γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στην πλατεία είναι δύσκολη και αδύνατη στις ευπαθείς ομάδες, γι’ αυτό παρακαλούμε για την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και τα παραδείγματα πολλών πόλεων ακόμη και στο δικό μας Δήμο», καταλήγει ο πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου