ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποδράσεις στη φύση

αποδράσεις-στη-φύση-724002

Σκοπός η γνωριμία με τα βότανα – Από την Τοπική Ομάδα «Πελίτι»

Δράσεις και αποδράσεις κοντά στη φύση διοργανώνονται μέσα στο προσεχές διάστημα από την Τοπική Ομάδα Αλμυρού «Πελίτι». Σκοπός των αποδράσεων πέρα από την πεζοπορία είναι η γνωριμία των μελών της Τοπικής Ομάδας με τα βότανα της περιοχής.

Η πρώτη πεζοπορία της ομάδας προγραμματίστηκε την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 6 το πρωί. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο παρκάκι μπροστά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, απ’ όπου θα ξεκινήσουν.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Μέγας Λάκος, Γκιούζι, Πήλιουρας και έπειτα θα επιστρέψουν, ενώ εκτιμάται ότι η πεζοπορία θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Ξεναγός στην πρώτη τους πεζοπορία στη «χώρα των βοτάνων» θα είναι ο φαρμακοποιός Χρήστος Δεληστάθης, ο οποίος θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά των βοτάνων αλλά και τον τρόπο συλλογής τους με σεβασμό προς τη φύση.

Τα μέλη της Τοπική Ομάδας Αλμυρού «Πελίτι», αναφέρουν χαρακτηριστικά: « Εκτός από τη διαφύλαξη των ντόπιων σπόρων, το Πελίτι έχει κι άλλες περιβαλλοντικές ανησυχίες  και ενδιαφέροντα. Προτείνουμε λοιπόν δράσεις και ίσως «αποδράσεις» κοντά στη φύση, ξεκινώντας με μια πεζοπορική – βοτανολογική εξερεύνηση του δικού μας βουνού, της Όθρυς. Δεν ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για πεζοπορίες, αλλά και για τη γνωριμία μας με τα βότανα του βουνού μας στην πράξη».

Οι συμμετέχοντες, όπως συμβουλεύουν, τα μέλη της Τοπικής Ομάδας θα πρέπει να έχουν μαζί τους καλά πεζοπορικά παπούτσια, δύο – τρία μπλουζάκια, μακρύ παντελόνι, μπουκάλι με νερό, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Τέλος διευκρινίζουν ότι η επιστροφή της πεζοπορίας μπορεί να συνδυαστεί με κοινό φαγητό, κουβέντα για τα βότανα, αλλά και σχεδιασμό των μελλοντικών αποδράσεων της ομάδας.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στα παρακάτω τηλέφωνα: 2422025953,6974374582, 6939585750 και 2422021269.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου