ΑΛΜΥΡΟΣ

«Λύνει» τα χέρια αγροτών και κτηνοτρόφων

λύνει-τα-χέρια-αγροτών-και-κτηνοτρό-724182

Τα χέρια των αγροτών αλλά και των κτηνοτρόφων του Αλμυρού «λύνει» ο δρόμος από Πέρδικα έως Ε.Ο. Μικροθηβών – Φαρσάλων, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγες ημέρες από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι εγκαινιάστηκε το κομμάτι του δρόμου παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Γιώργου Καλτσογιάννης, του δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και πλήθος φορέων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι αγρότες αλλά και οι κτηνοτρόφοι από τα χωριά του Αλμυρού, όλα τα χρόνια, αναγκάζοντας να διασχίζουν πολλά χιλιόμετρα, μέσω Αλμυρού, προκειμένου να μεταφέρουν τα αγροτικά τους εμπορεύματα στα εκκοκκιστήρια, αλλά και σε άλλες αγροτικές μονάδες στα Φάρσαλα, ξοδεύονταν τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδικού δικτύου από Πέρδικα έως εθνικό δρόμο Μικροθηβών -Φαρσάλων» προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, μήκους 2 χιλιομέτρων, συνδέει ουσιαστικά την επαρχεία Αλμυρού με την επαρχεία Φαρσάλων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλία Κώστας Αγοραστός αναφερόμενος στην σημασία του έργου τόνισε : «Παραδίδεται σήμερα ακόμα ένα σημαντικό οδικό έργο που εξυπηρετεί την επικοινωνία στις ανθρώπινες κοινότητες και προσδίδει ασφάλεια στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και που συνδέει με έναν σύγχρονο δρόμο, τον Αλμυρό με τα Φάρσαλα, αλλά και περιοχές του π. Δήμου Φερρών. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια εκτελεί με προγραμματισμό και ορθολογισμό έργα ουσίας και έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αγρότες της περιοχής προσθέτοντας τα εξής: «Είναι ένα έργο που ενώνει δυο επαρχίες και πολλούς οικισμούς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας στέλνουμε δύο μηνύματα: Το πρώτο είναι ότι ακόμα και με μικρά αλλά χρήσιμα έργα μπορούμε να δώσουμε δυνατότητα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Και το δεύτερο ότι πλέον τα τεχνητά όρια των νομών υπερκεράζονται χάριν μιας ευρύτερης περιφερειακής συνείδησης που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας».

Στην ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει ο συγκεκριμένος δρόμος στον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλάκης Κωνσταντίνος Επίσκοπος, επισημαίνοντας ότι υλοποιήθηκε ένα αίτημα χρόνων.

Τέλος ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αγρότης της περιοχής, αναφερόμενος στο έργο, επεσήμανε: «Τώρα μπορούμε να περνάμε όλα τα αγροτικά μας εμπορεύματα από τον συγκεκριμένο δρόμο και να κερδίζουμε και σε χρόνο αλλά και σε χρήμα. Χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ολόκληρο κύκλο μέσα από τον Αλμυρό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου