ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσφυγή της «Εν Δράσει» στο Συμβούλιο της Επικράτειας

προσφυγή-της-εν-δράσει-στο-συμβούλι-724340

Στο Συμβούλιο της Επικράτειας θα προσφύγει η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» για ανάκληση άδειας λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στο κέντρο της πόλης του Αλμυρού.

Τα μέλη της «Εν Δράσει», έστειλαν σχετική επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, επισημαίνοντας ότι από το Δ.Σ. είχε παρθεί απόφαση ανάκλησης για την άδεια δόμησης νομιμοποίηση της εγκατάστασης των κεραιών καθώς επίσης και απομάκρυνση των παράνομων κεραιών επί της οδού Θερμοπυλών 10 και 27.

Ο πρόεδρος της Εν Δράσει κ. Χρήστος Καραζούπης στην επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού τονίζει: «Επί των ως άνω δύο ομόφωνων αποφάσεων, το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο Αλμυρού, δεν απάντησε ως να μην υπήρχε κανένα ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων (πόσο μάλλον για τις κεραίες), που νομιμοποιήθηκαν με τον Ν.4014/2011. Η προσφυγή δε κάθε πολίτη, οργάνωσης που έχει έννομο συμφέρον, για κάθε νομιμοποίηση αυθαιρέτου κτίσματος, θα κερδηθεί. Επειδή υπάρχει ήδη η εκφρασμένη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρακαλούμε την προσφυγή να τη καταθέσει ο Δήμος Αλμυρού με τις Νομικές του Υπηρεσίες».

Τέλος ο κ. Καραζούπης ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας του Αλμυρού, καταθέτοντας προσφυγή στο ΣτΕ για ανάκληση της αδειοδότησης της παράνομης κεραίας της COSMOTE στο κέντρο της πόλης και παράλληλα να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την αποξήλωση των παρανόμων κεραιών επί της οδού Θερμοπυλών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου