ΑΛΜΥΡΟΣ

Οριστικά στο Κ.Υ. Αλμυρού ο ΕΟΠΥΥ

οριστικά-στο-κ-υ-αλμυρού-ο-εοπυυ-724350

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, όπου θα προηγηθούν ωστόσο ορισμένες τροποποιήσεις προκειμένου οι χώροι να είναι λειτουργικοί, θα στεγαστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Αλμυρό.

Ολες οι άλλες εναλλακτικές προτάσεις που είχαν γίνει για παραχώρηση χώρων σε δημοτικά κτίρια είτε στον Αλμυρό είτε στη δημοτική ενότητα της Ευξεινούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, εγκαταλείφθηκαν καθώς υπάρχουν διάφορες ενστάσεις και έτσι το ακίνητο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού θα «προετοιμαστεί» κατάλληλα προκειμένου να στεγάσει και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ Βόλου Γ. Μπακούλας, ο οποίος ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ΕΟΠΥΥ πλέον οριστικοποιεί το χώρο μετεγκατάστασης των ιατρείων του οργανισμού στον Αλμυρό ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό τις επόμενες μέρες αναμένεται κλιμάκιο των Τεχνικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ από την Αθήνα που θα μεταβεί στον Αλμυρό προκειμένου να εξετάσει τους χώρους στο Κέντρο Υγείας για να οριστικοποιηθούν τυχόν παρεμβάσεις που χρειάζονται ώστε ο χώρος να γίνει πιο λειτουργικός.

Η απόφαση για την μετεγκατάσταση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε άλλο χώρο κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού με στόχο την αξιοποίηση όλων των δημοσίων κτιρίων που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους δαπάνης από μισθώματα.

Στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ στον Αλμυρό, είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου μετά από αίτημα του Οργανισμού και προκειμένου να σταματήσει η καταβολή μισθωμάτων που προσεγγίζουν τα 3.000 ευρώ μηνιαίως για τη στέγαση των ιατρείων.

Η Διεύθυνση Μισθώσεων και Εκμισθώσεων του ΕΟΠΥΥ από τις 23 – 1 – 2013 έχει ζητήσει να καταγγελθεί η σύμβαση του μισθωμένου κτιρίου, ενώ οι αναγκαίοι χώροι για τη στέγαση της υγειονομικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο που έγινε, είναι δύο ιατρεία παθολογίας, 1 γυναικολογικό, 1 καρδιολογικό, 1 παιδιατρικό και 1 χειρουργικό.

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και αυτό κάνουμε, να προχωρήσουμε άμεσα στο σχεδιασμό που έχουμε καταλήξει για τη μεταφορά των ιατρείων σε δημόσιο κτίριο όπου δε θα καταβάλλεται μίσθωμα. Αυτός ο σχεδιασμός αφορά ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Ρόδο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια αναζήτησης και αξιοποίησης των προσφερόμενων χώρων προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», επισημάνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «υπό την προϋπόθεση πάντα ότι το ακίνητο που θα υποδειχτεί θα πληροί τους όρους για τη λειτουργία ιατρείων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου