ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπολειτουργεί ο βιολογικός Πτελεού

υπολειτουργεί-ο-βιολογικός-πτελεού-725054

Προβλήματα μολύνσεως, δυσοσμίας και βλαβών στις εγκαταστάσεις του συστήματος Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού διαπιστώνουν οι κάτοικοι της περιοχής τονίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ουσιαστικά ο Βιολογικός του Πτελεού υπολειτουργεί. Να σημειωθεί ότι στον Πτελεό δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός δέχεται μόνο τα λύματα από το χωριό Πηγάδι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Την ίδια στιγμή για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πτελεού δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες με αποτέλεσμα να θεωρείται παράνομη η λειτουργία του. Κατά το παρελθόν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης, όπως αναφέρει έχει καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να συζητηθεί στο θέμα σε συνεδρίαση Δ.Σ. και να δοθούν απαντήσεις για την λύση του προβλήματος.

Από την πλευρά τους κάτοικοι του Πτελεού αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το έργο πέρα από το γεγονός ότι υπολειτουργεί έχει αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα σήμερα να «ρημάζει» αλλά και να δημιουργεί προβλήματα μολύνσεων και δυσοσμίας.

Παράλληλα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει από τον Δήμο Αλμυρού συντηρητής και υπεύθυνος προκειμένου να παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης, αμφισβητώντας την απόδοση και τη βιωσιμότητα του έργου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς βλέπουν τον βιολογικό καθαρισμό να μην μπορεί να λειτουργήσει και φυσικά να μην μπορεί να κατασκευαστεί και αποχετευτικό δίκτυο. «Γνωρίζουμε ότι ο βιολογικός καθαρισμός δεν έχει πάρει περιβαλλοντική αδειοδότηση και στο χωριό δεν έχει κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο. Πρέπει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού να ασχοληθεί με το θέμα προκειμένου να δοθεί λύση. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα», καταλήγουν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αλμυρού, κ. Χρήστος Βούλγαρης αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει υπέδαφη διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού Πτελεού, τονίζοντας: «Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί. Στο βιολογικό δεν υπάρχει συντηρητής και υπεύθυνος να παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η απόδοση και η βιωσιμότητα του έργου», κατέληξε ο κ. Βούλγαρης. Επισημαίνοντας ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκεται ο βιολογικός της Γαύριανης και των Αγ. Θεοδώρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου