ΑΛΜΥΡΟΣ

Το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου Αλμυρού

το-αναπτυξιακό-όραμα-του-δήμου-αλμυρο-776705

Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ), το οποίο συνοψίζει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου και των νομικών του προσώπων, κλήθηκε να καταρτίσει στη συνεδρίασή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού.

Βάση για το ΟΠΔ αποτελεί ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου, όπως διαρθρώνεται από τέσσερις άξονες με δύο βασικές προϋποθέσεις: Την Οικοδόμηση χωρικής και κοινωνικής συνοχής στο εσωτερικό του νέου Δήμου Αλμυρού, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται απασχόληση και συγκράτηση του νεαρού πληθυσμού, αξιοποιώντας τους κατάλληλους τοπικούς πόρους (ανθρώπινους, οικονομικούς, υλικούς, άυλους) σε ένα περιβάλλον που παρέχει υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής στους κατοίκους.

Αλλά και την προσαρμογή Δήμου στις σύγχρονες διοικητικές απαιτήσεις έτσι ώστε να εξασφαλίζονται:Αποτελεσματική διοίκηση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών και επαρκείς εξωγενείς χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση δράσεων με υψηλή συνέργεια και συμπληρωματικότητα σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους φορείς της, καθώς και με μη τοπικούς φορείς και οργανισμούς.

Οι κύριες προτεραιότητες είναι:

Περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Κοινωνική πολιτική – παιδεία – πολιτισμός και αθλητισμός.Τοπική οικονομία και απασχόληση και διοικητική ικανότητα του Δήμου – Τοπική διακυβέρνηση.

Ειδικότερα, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό, προβλέπονται τα ακόλουθα ανά άξονα: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Περιβαλλοντική προστασία με έμφαση στις ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές. Εκπόνηση Μελετών & Εγγράφων Οργάνωσης Επιτελικού Χαρακτήρα. Συμμετοχή του Δήμου (παρακολούθηση, διορθώσεις κ.λπ.) στη διαδικασία εκπόνησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου. Ολοκλήρωση διαδικασιών του Γ.Π.Σ. Αλμυρού. Εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, υποβολή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρακολούθηση και αξιολόγηση αυτού. Πολεοδομικές Μελέτες (Κροκίου, Παλαιού Πλατάνου, Παραλίας Αλμυρού, Παραλίας Ευξεινούπολης, Πλατάνου). Ολοκλήρωση διαδικασιών ΣΧΟΑΑΠ Ανάβρας. Ολοκλήρωση διαδικασιών Πολεοδομικών Μελετών Κοκκωτών & Κωφών. Ολοκλήρωση διαδικασιών ΣΧΟΑΑΠ Πτελεού. Ενέργειες για χαρακτηρισμό της Παραλίας Αλμυρού και Παραλίας Ευξεινούπολης ως οικισμοί. Εφαρμογή διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης για την ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων και κατοίκων στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτιστικών – Οικοτουριστικών Διαδρομών. Διαχείριση και Αξιοποίηση Περιβαλλοντικά Ευαίσθητων Περιοχών κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου