ΑΛΜΥΡΟΣ

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και ευαισθησίας από τους μαθητές όλων των σχολείων Αλμυρού

ηχηρό-μήνυμα-προσφοράς-και-ευαισθησί-790805

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και ευαισθησίας έστειλαν οι μαθητές των σχολείων του Αλμυρού που συμμετείχαν στην εθελοντική καμπάνια “Let’s Do It Greece 2013 ” στο Δήμο Αλμυρού .

Πλήθος μαθητών μαζί με τους δασκάλους των σχολείων και εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ενεργών πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς «Let’s Do It» που στην Ελλάδα έχει τον τίτλο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».

Οι εθελοντικές ομάδες της περασμένη Κυριακή παρευρίσκονταν στα σημεία δράσης και με απόλυτο συντονισμό μεταξύ των υπευθύνων κάθε ομάδας αλλά και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Παπαϊωάννου που επισκέφθηκε όλα τα σημεία εξόρμησης, ολοκλήρωσαν το εθελοντικό τους έργο. Ο Δήμος από την πλευρά του φρόντισε να εξοπλίσει με τα απαραίτητα μέσα , σκούπες, γάντια, σακούλες, όλες τις ομάδες με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου « αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την παγκόσμια καμπάνια καθαριότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς και ευαισθησίας για την προάσπιση του περιβάλλοντος»

Οι προγραμματισμένες δράσεις έγιναν σε όλα τα πάρκα του Δήμου Αλμυρού, πλησίον των σχολείων, στις παραλίες Αλμυρού και Ευξεινούπολης, στην Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου, Αγ. Θεοδώρων, Αμαλιάπολης, Ανάβρας, στη Δημοτική Κοινότητα Σούρπης και στο Δάσος Κουρί .

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, που επισκέφθηκε τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες δήλωσε πως «μέσα από αυτή τη δράση οι πολίτες του Δήμου Αλμυρού έδειξαν για μια ακόμα φορά την εθελοντική τους διάθεση και αποδεικνύουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και στα θέματα περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα στη Δ.Ε Αλμυρού συμμετείχαν :

Το 1ο,2ο,3ο,4ο,5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών, Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Αλμυρού, Σύλλογος Φίλων Μουσικής, Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού, Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού.

Στη Δ.Ε Ευξεινούπολης : Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ».

Στη Δ.Ε Σούρπης : Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης.
Στην Τ.Κ Αμαλιάπολης : Αθλητικός Σύλλογος Αμαλιάπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης.

Στην Τ.Κ Αγ. Θεοδώρων : Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων
Στην Τ.Κ Αχιλλείου : Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου
Στην Τ.Κ Ανάβρας : Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου