ΑΛΜΥΡΟΣ

Προγραμματισμός πυροπροστασίας στο Δήμο Αλμυρού

προγραμματισμός-πυροπροστασίας-στο-790809

Συνάντηση για την πρόληψη και ετοιμότητα του Δήμου Αλμυρού αλλά και των αρμόδιων φορέων, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα Αλμυρού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη που είχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας κ. Νικ. Μιχαλάκης, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Μαγνησίας κ. Χαρ. Πόζογλου, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος κι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κι εθελοντικών οργανώσεων που βοηθούν το έργο της πολιτικής προστασίας.

Τόσο ο δήμαρχος Αλμυρού όσο και ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. επισήμαναν την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – που έχει και τον πρώτο λόγο στην κατάσβεση των πυρκαγιών – με τον Δήμο Αλμυρού, την Αστυνομία, την 111ΠΜ, το Δασαρχείο αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις και Συλλόγους (ΕνΔράσει, ΕΟΣ Αλμυρού και Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμυρού), που εργάζονται με ζήλο, ειδικά σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας.

Πέρσι το καλοκαίρι η μοναδική φωτιά που παρατηρήθηκε στο Δήμο Αλμυρού ήταν στην περιοχή της Ανάβρας και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου: «Στόχος μας είναι να γίνει ο σωστός προγραμματισμός στο Δήμο μας σχετικά την πυροπροστασία κι ευελπιστούμε φέτος να μην παρατηρηθεί καμία φωτιά στον Δήμο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου