ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενίσχυση δράσεων για το Κάστρο Πτελεού

ενίσχυση-δράσεων-για-το-κάστρο-πτελεο-790812

Από την Εθελοντική Ομάδα «ΑΙΟΛΙΣ»

Το πρόγραμμα ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας στο Κάστρο Πτελεού που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος ΚΟΧ με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «ΑΙΟΛΙΣ» και δικαιούχο την περιβαλλοντική οργάνωση (εν Δράσει) υλοποιείται κανονικά. Σε αυτό απασχολούνται 5 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και ένας αρχαιολόγος υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της 7ης Ε.Β.Α.

Ήδη σημαντικό τμήμα γύρω από τον πύργο έχει καθαρισθεί από την άναρχη βλάστηση και έχει αρχίσει να φαίνεται ο μεσαιωνικός Πτελεός. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες καθαρισμού στους χώρους των κατοικιών και το οχυρωματικό τοίχος. Τελικός προγραμματισμός είναι η ανάδειξη του μνημείου και παράδοση του στους φιλάρχαιους πολίτες.

Η «ΑΙΟΛΙΣ» στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης των δράσεων για το “Κάστρο Πτελεού” προγραμματίζει δύο επιπλέον εκδηλώσεις:

• Δευτέρα 22/4 στις 19:30 στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, θα γίνει παρουσίαση φωτογραφικού υλικού του μνημείου και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης θα γίνει ομιλία σχετική με τις Καστροπολιτείες.

• Σάββατο 27/4 στις 8:30 π.μ. προγραμματίζεται εθελοντική εξόρμηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού με εργασίες καθαρισμού του μνημείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου