ΑΛΜΥΡΟΣ

Αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών αντικειμένων από δύο διαφορετικά λατομεία

αφαίρεσαν-μεγάλες-ποσότητες-μεταλλι-791609

Συνελήφθησαν στις 17-04-2013 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 40 ετών και μία 29χρονη γυναίκα, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών αντικειμένων από δύο διαφορετικά λατομεία της περιοχής.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων (κόφτη μετάλλων, βαριοπούλας, γαντιών, κατσαβιδιών κ.α.) αφαίρεσαν από το πρώτο λατομείο μεταλλικά αντικείμενα (καλώδια, σίδερα, μεταλλικά εξαρτήματα μηχανημάτων, μεταλλικές ράγες κ.α.) συνολικού βάρους τετρακοσίων (400) κιλών, προκαλώντας φθορές στην εγκατάσταση αξίας (4.000) ευρώ, ενώ από το δεύτερο λατομείο αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους ενός (1) τόνου, προκαλώντας αντίστοιχα φθορές στην εγκατάσταση αξίας (10.000) ευρώ.

Οι δράστες κατελήφθησαν από τους περιπολούντες αστυνομικούς να έχουν συγκεντρώσει στο χώρο του δεύτερου λατομείου τα αφαιρεθέντα μέταλλα, με σκοπό να τα φορτώσουν σε Ι.Χ. Φορτηγό και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι δύο από αυτούς, ενώ ο τρίτος, 40χρονος ημεδαπός, διέφυγε.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 40χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα κοντά στην οικία του. Σε νομότυπη έρευνα που έγινε σε αυτήν βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και φθορών και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου