ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανθρώπινη αλυσίδα καθαρισμού και στον Αλμυρό

ανθρώπινη-αλυσίδα-καθαρισμού-και-στο-796054

Σήμερα στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας «Let’s Do It Greece!»

Εντυπωσιακά δυνατό το μήνυμα συμμετοχής, εθελοντισμού και συνεργασίας απ’ όλη την Ελλάδα για την εθελοντική δράση Let’s Do It Greece!

Σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου ο Δήμος Αλμυρού πρόκειται να συμμετάσχει στη διεθνή καμπάνια «Let’s do it», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” που ξεκίνησε στην Ελλάδα πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.

Το 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Για το 2013 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 134 δήμοι και δημόσιοι φορείς, 40 σχολεία και ο κατάλογος των συμμετεχόντων ενημερώνεται συνεχώς.

Το ’’Let’s Do It’’ αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε λοιπόν πως με τη βοήθεια όλων των φορέων, συλλόγων, σχολείων της περιοχής αλλά και καθένα μας χωριστά , μπορούμε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για τη διατήρηση του οικοσυστήματος. Είναι ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως, με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Σημεία δράσης στον Αλμυρό Στον Αλμυρό σύλλογοι και φορείς έχουν δώσει σήμερα ραντεβού σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν στον καθαρισμό:

• πάρκων που βρίσκονται πλησίον των σχολείων, στη Δημοτική Κοινότητα Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Σούρπης, στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Θεοδώρων, Αμαλιάπολης, Αχιλλείου .

• των παραλιών Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Αμαλιάπολης.

• του Δάσους Κουρί, Περιβαλλοντικού Πάρκου Ανάβρας.

Τις παραπάνω δράσεις υποστηρίζουν εθελοντικά τα Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου,2ου,3ου,4ου,5ου Δημοτικού Σχολείου, το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Σούρπης, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων, το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Προσφύγων Μικρασιατών (πάρκο Μικρασιατών), Σύλλογος Σαρακατσαναίων (παραλία Ευξεινούπολης), Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας (παραλία Ευξεινούπολης ), Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Αλμυρού (παραλία Αλμυρού),Πολιτιστικός Ευξεινούπολης (παραλία Ευξεινούπολης), Αθλητικός Σύλλογος Αμαλιάπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» (παραλία Αμαλιάπολης), Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης (παραλία Αμαλιάπολης), Σύλλογος Φίλων Μουσικής (παραλία Αλμυρού, Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού (Κουρί), Περιβαλλοντική Ομάδα ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (Κουρί), Ορειβατικός Σύλλογος (Κουρί),Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ (Περιβαλλοντικό Πάρκο), Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας (χώρος Δεξαμενής).

Επίσης, ο Δήμος Αλμυρού με κύριο συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παπαϊωάννου θα προμηθεύσει με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους εθελοντές, θα διαθέσει όχημα του Δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων και σε συνεργασία με τους Τοπικούς Προέδρους, τους δασκάλους των σχολείων, των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Πολιτιστικών Συλλόγων θα φροντίσουν για την ολοκλήρωση της εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου