ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Πληρώνουν ακόμη μίσθωμα για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

αλμυρός-πληρώνουν-ακόμη-μίσθωμα-για-τ-798422

Τρείς μήνες… και εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών υγείας του Οργανισμού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Η απόφαση για την μεταστέγαση των ιατρείων του ΙΚΑ Αλμυρού στο Κέντρο Υγείας στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, υπογράφηκε από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου στις 23 Ιανουαρίου και αμέσως κοινοποιήθηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα ΕΟΠΥΥ Βόλου και στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Αλμυρό.

Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και το ΙΚΑ συνεχίζει να πληρώνει μίσθωμα ύψους 3.000 ευρώ ενώ μαζί με τις λειτουργικές δαπάνες το ύψος του κόστους μηνιαίως ξεπερνά για το ΙΚΑ το ποσό των 5.000 ευρώ..

Η Διεύθυνση Μισθώσεων και Εκμισθώσεων από τις 23-1-2013 ζητούσε να καταγγελθεί η σύμβαση του μισθωμένου κτιρίου που στεγάζεται μέχρι σήμερα το ΙΚΑ, κάτι που ασφαλώς δεν έγινε και όλα αυτά όταν το Νοσοκομείο Βόλου έχει εγκρίνει τη μεταστέγαση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τα ιατρεία του ΙΚΑ και μάλιστα δωρεάν χωρίς κανένα μίσθωμα.

Οι αναγκαίοι χώροι για τη στέγαση της υγειονομικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού είναι δύο ιατρεία παθολογίας, 1 γυναικολογικό, 1 καρδιολογικό, 1 παιδιατρικό και 1 χειρουργικό.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δαπανώνται «ελαφρά την καρδία» δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμη και ενώ υποτίθεται έχει ξεκινήσει μία διαδικασία περικοπής δαπανών από όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς για να ελαφρυνθούν τα δημόσια έξοδα.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες την λειτουργία των υπηρεσιών του μέχρι πρότινος στον Αλμυρό, καταβάλλονταν μισθώματα για δύο διαφορετικά ακίνητα. Στο ένα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και στο δεύτερο τα ιατρεία του ΙΚΑ. Συνολικά κάθε μήνα το ΙΚΑ καταβάλλει για τον Αλμυρό το ποσό των 8.000 ευρώ για μισθώματα ενώ με τις λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, θέρμανση, ΟΤΕ) το «κονδύλι» πλησιάζει τις 13.000 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου