ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε καλό δρόμο τα έργα του Αλμυρού

σε-καλό-δρόμο-τα-έργα-του-αλμυρού-715824

Αναμένονται να ξεκινήσουν οι εργασίες στη Λιμνοδεξαμενή Ξηριά

Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους Δημάρχους των Δήμων της Π.Ε. Μαγνησίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον Αλμυρό με το Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Τσιλοχρήστος, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σαρρής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Χατζηδημητρίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος συζήτησαν για την πορεία των έργων, που εκπονούνται και υλοποιούνται στο Δήμο Αλμυρού από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φράγμα Μαυρομάτι όπου έχουν εκτελεστεί εργασίες στο 50% του φυσικού αντικειμένου του έργου, στο δρόμο Πέρδικα-Ε.Ο. Φαρσάλων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στην παράκαμψη Αχιλλείου μήκους 2,85 χλμ.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους, έχει κατατεθεί και εγκριθεί η οριστική μελέτη και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης κτηματογραφικών πινάκων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αλμυρού αναφέρθηκε στη Διαμόρφωση του Πάρκου Κροκίων Αλμυρού καθώς και στην αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης που ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναφέρθηκε και στην πορεία του έργου «Λιμνοδεξαμενή Ξηριά», το οποίο μετά την δημοπράτησή του βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην έναρξη των εργασιών από πλευράς του εργολάβου. Ακόμη αναφορά έγινε και στο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της πλατείας και των περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού καθώς και στο Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης – Αγ. Τριάδας, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Όσον αφορά το περιφερειακό ιατρείο της Σούρπης ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τις εντατικές προσπάθειες που θα πρέπει να γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να τροποποιηθεί η οικοδομική μελέτη και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόοδος του έργου.

Ο κ. Καλτσογιάννης δήλωσε ότι: «Συνεργαζόμαστε στενά με το Δήμο Αλμυρού για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ταχύτερα τα υφιστάμενα έργα και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, ώστε να σχεδιάσουμε νέα έργα για το μέλλον. Μόνο με καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, με ετοιμότητα, πολλή δουλειά και συνεχή προσπάθεια, μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα στους πολίτες μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συζήτηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη, που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Όπως τόνισε, « τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου θα συμβάλουν σημαντικά τόσο στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Αλμυρού όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω της δημιουργίας αρκετών νέων θέσεων εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου