ΑΛΜΥΡΟΣ

Μονόδρομος οι διαθεσιμότητες

μονόδρομος-οι-διαθεσιμότητες-18599

Στάση αναμονής από τους εργαζόμενους της SOVEL Αλμυρού που από τις αρχές; Μαρτίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα για τρεις εβδομάδες και μία σε κανονική άδεια μετά από απόφαση της εταιρίας. Με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 60% των αποδοχών τους, 50% από την ίδια την επιχείρηση και 10% από τον ΟΑΕΔ για τις τρεις εβδομάδες που θα διαρκέσει.

Εάν και σε ορισμένα τμήματα της Μονάδας που κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν σε λειτουργία το προσωπικό θα εργάζεται εκ περιτροπής, η ανησυχία είναι αισθητή στο προσωπικό.

Η εταιρία φέρεται να επισήμανε ότι η απόφαση αυτή ήταν «μονόδρομος» προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Μάλιστα φέρεται να διαβεβαιώνει ότι από τον Απρίλιο το εργοστάσιο θα επιστρέψει σε κανονική λειτουργία υπό την αίρεση φυσικά ότι θα έχει ξεκινήσει να «τρέχει» και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης προκειμένου να πάρουν μία ανάσα οι μεγάλες εταιρίες.

Σε αυτό τον τόνο είναι και οι διαβεβαιώσεις που παρέχονται εκ μέρους της εταιρίας καθώς χθες τόσο στον Αλμυρό, όσο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, το αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στη SOVEL που απασχολούν πολύ σημαντικό αριθμό εργαζομένων από όλο το Νομό.

Η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου με τους εργαζόμενους ανά τμήμα να ενημερώνονται ήδη αρμοδίως από τους υπευθύνους για το νέο καθεστώς.

Η επιχειρηματολογία που επικαλείται η εταιρία, όπως επέμεναν και χθες έγκυρες πηγές, είναι ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι ποσότητες στοκ είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα να μην ισοφαρίζεται με το εργατικό κόστος.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι η SOVEL είναι μία από τις πιο σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων, που απασχολεί άμεσα 500 περίπου εργαζομένους και μία από την μεγαλύτερες εταιρίες σιδήρου στο χώρο.

Το βιομηχανικό συγκρότημα που περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος, σωληνουργείο και βοηθητικές μονάδες, είναι εγκατεστημένο σε συνολική έκταση 770 στρεμμάτων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου