ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Ιδρύεται Κοινωνικό Ιατρείο

αλμυρός-ιδρύεται-κοινωνικό-ιατρείο-21747

Μια μεγάλη ανάσα στους δημότες του Αλμυρού που αδυνατούν να καλύψουν την ιατρική τους περίθαλψη θα προσφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αλμυρού, που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση τον ιατρικό κόσμο του Αλμυρού την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Αλμυρού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Αλμυρού».

Ως πιθανότεροι χώροι στέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου είναι το Κέντρο Υγείας, το ΚΔΑΠ ή κάποια αίθουσα του Δημαρχείου Αλμυρού.

Το Κοινωνικό Ιατρεία Αλμυρού θα αποτελέσει μια προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, σε μια χρονική στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ή έστω να καλύψει τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Ο Δήμος Αλμυρού, όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών και με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό τις παροχές στις υπηρεσίες υγείας, εκφράζει την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση Κοινωνικού Ιατρείου στο Δήμο Αλμυρού.

Χαρακτηριστικά από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού τονίζεται ότι για την υλοποίηση του παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρού και επιστημονικά απαιτητικού εγχειρήματος, είναι απαραίτητη η βοήθεια επιστημόνων- εθελοντών, προκειμένου όλοι μαζί να οργανώσουν και να λειτουργήσουν το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, το οποίο θα προσφέρει πραγματικά μια μεγάλη ανάσα στους συμπολίτες που αδυνατούν να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Χατζηδημητρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις δύσκολες εποχές που περνάμε η λειτουργία του ιατρείου σκοπεύει στην άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δημόσια δωρεάν υγεία, στην καλή σχέση θεραπευτή και θεραπευόμενου, μέσα στην οποία ο ασθενής θα νιώθει συμμέτοχος στο πρόβλημα της υγείας του κι όχι παραγκωνισμένος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου