ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Τηλεμετρικό σύστημα διαχείρισης

αλμυρός-τηλεμετρικό-σύστημα-διαχείρ-21940

Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε ότι εξεδόθη το Πρακτικό από την αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού».

Με το παραπάνω έργο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) θα έχει στη διάθεσή της τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου τύπου SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) με σκοπό τον εντοπισμό και τον έλεγχο των διαρροών κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού του Νομού Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην πόλη του Αλμυρού και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού και Ανάβρας.

Συγκεκριμένα θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα παρακολούθησης και τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, των δεξαμενών αποθήκευσης των αντλιοστασίων καθώς και επιλεγμένων σημείων του δικτύου διανομής. Για το σκοπό αυτό θα εγκατασταθεί Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου (ΚΣΕ) στο οποίο θα γίνεται η συγκέντρωση και η επεξεργασία των δεδομένων από τις τοπικές εγκαταστάσεις για την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, τη διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης κ.λ.π.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλμυρού

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ο προϋπολογισμός του 2013 για το Δήμο Αλμυρού, συνολικού ύψους 15,6 εκ. ευρώ. Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη πρωταρχικός στόχος για τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών – Διοικητικών και Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού κ. Ηλία Τσαμπίρα είναι να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να εγκριθεί μια σειρά πιστώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου