ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πόλεμος» με επιστολές για την Ανάβρα

πόλεμος-με-επιστολές-για-την-ανάβρα-40820

Απάντηση του Γ. Κελάφα σε επιστολή του Σ. Παπαδημουλά

Απάντηση μέσω επιστολής στην αντίστοιχη του κ. Στάθη Παπαδημουλά απέστειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας κ. Γιώργος Κελάφας, κάνοντας λόγο για γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο «πόλεμος» μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στάθη Παπαδημουλά και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας κ. Γιώργο Κελάφα ξεκίνησε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ζαχαρόπουλου στην τοπική κοινότητα Ανάβρας.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ Ανάβρας έχει ως εξής: «Όλα όσα αναφέρει ο Δημ. Σύμβουλος Στάθης Παπαδημουλάς στην επιστολή του σχετικά με την επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο ίδιος μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει, όμως τα γεγονότα και οι επικρατούσες εδώ συνθήκες και συνήθειες τον διαψεύδουν, όπως φαίνεται στη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα: Κατ’ αρχάς η επιστολή απευθυνόταν στον κ. Ζαχαρόπουλο. Ο ίδιος σιωπά και «αντ’ αυτού» απαντούν οι κ.κ. Π. Γεωργιάδης και Στ. Παπαδημουλάς, εκμεταλλευόμενοι -ειδικά ο τελευταίος- μια ακόμη ευκαιρία για δημόσια προβολή μέσω του τύπου.

Αν οι προαναφερόμενοι ήθελαν συγκέντρωση των κατοίκων με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων αρμοδιότητας του Διοικητή, θα γινόταν ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της Κοινότητας, όπως πάντα γίνεται, μέρες πριν την επίσκεψη -κάτι που βεβαίως δεν έγινε, υπενθυμίζω ότι το Συμβούλιο της Τοπ. Κοινότητας ενημερώθηκε μισή ώρα πριν. Όσο για το χώρο συγκέντρωσης, υπάρχει αίθουσα στον α΄ όροφο του Κοιν. Καταστήματος όπου γίνονταν οι ανοικτές συνεδριάσεις του Κοιν. Συμβουλίου και οι λαϊκές συνελεύσεις, μιας και δεν είναι οι πιο κατάλληλοι χώροι γι’ αυτό τα καφενεία (!), πολύ δε περισσότερο η πλατεία της Ανάβρας, μήνα Ιανουάριο με 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν».

Τέλος στην επιστολή αναφέρονται από τον κ. Κελάφα τα εξής: «Όσο για τα μαθήματα τα σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία (Καλλικράτης) διαβεβαιώνουμε τον Δημ. Σύμβουλο ότι τα γνωρίζουμε πολύ καλά και σίγουρα καλύτερα από τον ίδιο (!). Απλά πιστεύουμε ότι σε θέματα που αφορούν άμεσα τους δημότες μας, δεν μπορεί καμιά «τρόικα εσωτερικού» να αποφασίσει και να επιβάλει κάτι που είναι κόντρα στο δικό μας συμφέρον και βούληση.

Ειδικά στο θέμα μεταφοράς του αγροτικού ιατρείου στο χώρο του ΚΕΠ και το αντίστροφο -που στην ουσία σημαίνει κατάργηση του ΚΕΠ διότι για τη λειτουργία τους υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές-, ο κ. Δημ. Σύμβουλος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο, μιας και απαιτείται υπουργική απόφαση. Αναφέρεται σε «υποβολείς»: αν εννοεί τους συντάκτες του κειμένου, ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Παρόλ’ αυτά επικροτούμε τη στάση του Δημ Συμβούλου να αυξήσει τις γνώσεις του. Ένα πολύ κατάλληλο πεδίο γι’ αυτό το σκοπό -και ειδικά για τον τομέα της Τοπ. Αυτοδιοίκησης που τόσο τον ενδιαφέρει- είναι το ίδιο το χωριό μας που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου