ΑΛΜΥΡΟΣ

Χωρίς νερό Αγία Μαρίνα και Λεύκη

χωρίς-νερό-αγία-μαρίνα-και-λεύκη-50705

Μεγάλη δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του Δήμου

Χωρίς νερό έμειναν για 36 ολόκληρες ώρες οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Μαρίνας και Λεύκης προχθές Πέμπτη, ενώ η ζημιά αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τον Δήμο Αλμυρού. Ο λόγος της ταλαιπωρίας των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών των περιοχών ήταν η βλάβη που υπέστη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ειδικότερα το πρόβλημα δημιουργήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν έσπασε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα να αδειάσει όλο το δίκτυο της περιοχής.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς νερό περίπου 150 οικογένειες που διαμένουν και στις δύο περιοχές.
Η ζημιά στον κεντρικό αγωγό αποκαταστάθηκε χθες γύρω στις 11 το μεσημέρι από συνεργείο του Δήμου Αλμυρού.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού κ. Ελένη Σαλάτα – Μπούρτζη: «Αναγκάστηκαν να μείνουν οι κάτοικοι των περιοχών χωρίς νερό για 36 ώρες, δηλαδή για 1,5 ημέρα, αφού παρά την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Αλμυρού δεν ανταποκρίθηκε άμεσα. Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επαγγελματίες των περιοχών. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες των παραθαλάσσιων καταλυμάτων που δεν είχαν νερό για τις δουλειές τους».

«Το νερό καθάρισε από μόνο του!»

Στο μεταξύ στον Πτελεό φαίνεται ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με το καφέ νερό όχι γιατί λειτούργησε η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, αλλά γιατί λειτούργησε από μόνη της η… φύση!

Συγκεκριμένα είχε προκύψει πρόβλημα στην πηγή από την οποία υδροδοτείται ο οικισμός, αφού εξαιτίας των βροχοπτώσεων το προηγούμενο διάστημα είχαν πέσει μέσα στην πηγή χώματα, με αποτέλεσμα να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών στον Πτελεό καφέ νερό!

Ωστόσο παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πτελεού, η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στον καθαρισμό της πηγής.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού κ. Σαλάτα – Μπούρτζη: «Φαίνεται ότι ομαλοποιήθηκε η κατάσταση με το νερό όχι γιατί καθάρισαν την πηγή, απλά από μόνο του αποκαταστάθηκε. Από την πλευρά μας θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει καθαριστεί η πηγή.

Οι κάτοικοι του Πτελεού είχαν μάθει αλλιώς, δηλαδή όταν προέκυπτε ένα πρόβλημα να λύνεται άμεσα. Τώρα που γίναμε Καλλικρατικός Δήμος τα πράγματα έχουν αλλάξει και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο», κατέληξε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου