ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον ΕΟΠΥΥ το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

στον-εοπυυ-το-κέντρο-υγείας-αλμυρού-55549

Λύση φαίνεται προς βρέθηκε για τη στέγαση των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Αλμυρού στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, μετά από ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Άλλωστε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού είναι το μεγαλύτερο στο νομό και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο του Αλμυρού, όσο και της ευρύτερης περιοχής. Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων των Κ.Υ. Μαγνησίας ευελπιστεί πως εάν όλα κυλήσουν ομαλά με τις νέες εξελίξεις, ίσως καταργηθεί και το εισιτήριο των 5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Κωτούλα, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, ανακοινώθηκε πως μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία του ο νέος φορέας το πρώτο Κέντρο Υγείας της Μαγνησίας που θα συνάψει σύμβαση μαζί του θα είναι αυτό του Αλμυρού. "Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει σύμβαση από τη στιγμή που ο φορέας αυτός θα υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας όπου υπάγονται και τα Κέντρα Υγείας. Παρ’ όλα αυτά ίσως να υπάρχει μία ελπίδα να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ, μιας και οι ασφαλισμένοι καλύπτονται από τα ταμεία τους, τα οποία θα έχουν σύμβαση με τα Κέντρα Υγείας. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται με το ΙΚΑ που έχει συνάψει σύμβαση με το Νοσοκομείο Βόλου", σημείωσε ο κ. Κωστούλας.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπως ανέφερε ο ίδιος, επιλέχθηκε να είναι πρώτο στη Μαγνησία που θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς είναι το μεγαλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό και εξυπηρετεί τους περισσότερους ασθενείς. Ωστόσο στον ΕΟΠΥΥ θα ενταχθούν σταδιακά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου