ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στον Αλμυρό

μεγάλες-ζημιές-από-την-κακοκαιρία-στο-60787

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από τις νυχτερινές ώρες χθες, στο Νομό Μαγνησίας, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 8 – 9 μποφώρ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων από και προς το Λιμάνι του Βόλου, ενώ γενικότερα ο μηχανισμός αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχει τεθεί σε ετοιμότητα.

Η περιοχή που φαίνεται να έχει πληγεί εντονότερα, είναι η επαρχία Αλμυρού, όπου εκτός από πολλές πτώσεις δέντρων, είχαμε πλημμύρες σε υπόγεια και καταστήματα, καθώς και τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και την αγροτική οδοποιϊα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Βόλου, ο αντιδήμαρχος Αλμυρού, κ. Παπαϊωάννου, ιδιαίτερα επλήγησαν οι παραθαλάσσιες περιοχές του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης και του Πλατάνου. Η αγροτική οδοποιϊα έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, από τις τεράστιες ποσότητες νερού που συνεχίζουν να πέφτουν από χθες το βράδυ, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες σιτηρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Κροκίου, είχαμε χαλαζόπτωση που διήρκησε μάλιστα, σχεδόν μία ώρα. Εξάλλου, δύο υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν σε Αϊδίνι και Πλάτανο, καθώς και δύο καταστήματα στην οδό Ερμού, στον Αλμυρό.

Στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για περιστατικά που αφορούν κυρίως, πτώσεις κλαδιών δέντρων (σε Πευκάκια, λεωφόρο Αθηνών), αλλά και μαρμάρων και τσίγκων που ξεκόλλησαν λόγω του ανέμου.

Πτώσεις δέντρων είχαμε και στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς και στους οικισμούς Καμάρι και Αη Γιάννης Κεραμιδίου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου πλημμύρισαν πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και κάποια αυτοκίνητα. Στην Τοπική Ενότητα Ριζομύλου του ίδιου Δήμου εξάλλου, παρατηρήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία όμως αποκαταστάθηκε. Αντίθετα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπως και στα νησιά των Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου