ΑΛΜΥΡΟΣ

Τονώθηκε η αγορά

τονώθηκε-η-αγορά-63920
Τονώθηκε ήδη η εμπορική αγορά του Αλμυρού με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά από τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων και του Συλλόγου Εστίασης, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τη συνεργασία του Δήμου Αλμυρού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την παραμονή των Θεοφανίων.
Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην πόλη του Αλμυρού, οι οποίοι πήγαν για να θαυμάσουν από κοντά τους στολισμούς και τις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο πρόεδρος Καταστημάτων Εστίασης κ. Κωνσταντίνος Μουρλής με αφορμή την επιτυχία των εκδηλώσεων τόνισε: «Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις στην πόλη μας και μέχρι στιγμής έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Με αφορμή τη φετινή επιτυχία σκεφτόμαστε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός για την πόλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή πέρα από την χαρά που έχουμε προσφέρει τόσο στους πολίτες του Αλμυρού όσο και στους επισκέπτες, έχει τονωθεί η αγορά της πόλης», κατέληξε ο κ. Μπουρλής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκου στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους δημότες του Αλμυρού μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ζητούμενο της κάθε πολιτικής ηγεσίας, σε οποιοδήποτε επίπεδο -τοπικό ή εθνικό- την παρούσα χρονική συγκυρία, θα πρέπει να είναι η μεταμόρφωσή της σε μία «ατμομηχανή», που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, μακριά από τον ωχαδερφισμό, τον άκρατο ατομικισμό και να διαθέτει όλες εκείνες τις ικανότητες που θα μεταλαμπαδεύσουν στους πολίτες νέες αρχές, νέο όραμα και προοπτικές ελπίδας για ανάκαμψη. Όλα πλέον μπαίνουν σε νέα τροχιά. Όλοι μας σταθήκαμε με νέα κρίση απέναντι στα οικονομικά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την Κεντρική Εξουσία με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια. Τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο με πριν από τρία χρόνια. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία η Δημοτική Αρχή δεν παρέβλεψε τους προγραμματικούς της στόχους, αλλά ενέτεινε τις προσπάθειές της με άμεσα αποτελέσματα. Δώσαμε μάχες με ισχυρή φωνή και συνεχή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, εντάξαμε έργα στο ΕΣΠΑ συνολικής αξίας πάνω από 50 εκ. ευρώ, που θα ξεκινήσουν το 2013, αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αλμυρού, βοηθώντας με σεμνότητα και διακριτικότητα όσους μας έχουν ανάγκη και προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που κυρίως επιθυμώ να σας μεταφέρω, είναι ένα:

  • Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας
  • Να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τη διαφύλαξη της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης

Να σταθούμε όλοι κοντά, ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μισαλλοδοξίες και προσωπικές φιλοδοξίες, να δώσουμε Νέα Πνοή στον Αλμυρό, στον Πτελεό, τη Σούρπη και την Ανάβρα.

Ο προγραμματισμός υπάρχει, τα θεμέλια έχουν μπει, μένει ΌΛΟΙ μαζί να γίνουμε «Μία κοινωνία, ένας Δήμος, μία γροθιά», αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος.
Για σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το «φωτεινό αστέρι» και στην συνέχεια θα γίνει γλέντι για τα παιδιά, στα οποία θα μοιραστούν δώρα και γλυκίσματα.
Αύριο Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού ένα «μαγικό» παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά θα πρέπει να βρουν τα «εξαρτήματα» της στολής του Άι-Βασίλη που θα είναι κρυμμένα μέσα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα καταλήξουν στην πλατεία όπου θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν στο εργαστήρι των θαυμάτων όπου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν τα χριστόψωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου