ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζημιές στα παράλια του Πτελεού

ζημιές-στα-παράλια-του-πτελεού-67308

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν χθες το πρωί σε ολόκληρο σχεδόν το παραθαλάσσιο μέτωπο Πτελεού στο Δήμο Αλμυρού στις περιοχές Λειχούρα, Λουτρό, Άγιοι Απόστολοι, Αγία Μαρίνα και Λεύκη από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι κάτοικοι των περιοχών ενημέρωσαν άμεσα το Δήμο Αλμυρού, συνεργεία του οποίου έσπευσαν γρήγορα στις περιοχές για να καθαρίσουν τους δρόμους από τις λάσπες και τις φερτές ύλες. Μάλιστα η στάθμη των ρεμάτων στους παραπάνω οικισμούς ανέβηκε αρκετά με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών για πλημμύρες στα σπίτια τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Από την υπερχείλιση των χειμάρρων δημιουργήθηκαν επίσης αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πτελεού, ωστόσο μέχρι το χθες το μεσημέρι το οδικό δίκτυο είχε αποκατασταθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες δημότες της περιοχής ειδοποίησαν την Πολιτική Προστασία και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπαϊωάννου, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με 11 υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τρία μηχανήματα, δύο φορτωτές και ένα JCB, απομακρύνοντας κλαδιά και φερτές ύλες από τους δρόμους. H αποκατάσταση των οδών ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι.

Επιπλέον, μάχη έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου για να καθαρίσουν την επαρχιακή οδό από Σταυρό Πτελεού μέχρι και διασταύρωση Αχιλλείου, όπου φερτές ύλες και βρόχινα νερά δυσχέραιναν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαϊωάννου δήλωσε τα εξής: «Η ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε στις περιοχές είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μικροζημιές στο παραθαλάσσιο μέτωπο τους Πτελεού, στις περιοχές Λειχούρα, Λουτρό, Άγιοι Απόστολοι, Άγια Μαρίνα και Λεύκη παράλληλα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου Πτελεού είχε κλείσει από φερτές ύλες και λάσπες, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι είχαμε καθαρίσει όλα τα σημεία και δεν προκλήθηκε κανένα άλλο πρόβλημα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού θα παραμείνει σε επιφυλακή και για τα επόμενες ημέρες καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ προειδοποιούν για νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με κύρια χαρακτηριστικά καταρρακτώδης βροχές και καταιγίδες.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα ρέματα στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πτελεού είχαν καθαριστεί, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, πριν από τρεις εβδομάδες, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψει την υπερχείλιση των χειμάρρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου