ΑΛΜΥΡΟΣ

Φόρεσε γιορτινά ο Αλμυρός

φόρεσε-γιορτινά-ο-αλμυρός-71448

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Αλμυρού, που στόχο έχουν την τόνωση της τοπικής αγοράς, τη μετάδοση της μαγικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, αλλά και τη δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος στα κεντρικά σημεία της πόλης με το πάντρεμα της παράδοσης με το σήμερα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, τον Σύλλογο Εστίασης και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Το Χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια γιορτή όλη η πόλη» θα περιλαμβάνει δρώμενα για όλες τις ηλικίες, όπως το «Χωριό του Άι- Βασίλη, παιχνίδια, αλλά και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.

Μάλιστα χθες το βράδυ έγινε δοκιμαστική πρόβα κατά τη διάρκεια της οποίας τεχνικοί και ηλεκτρολόγοι του Δήμου Αλμυρού άναψαν τα φώτα του στολισμού και του δέντρου καθώς και του χωριού του Άι-Βασίλη, προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην οποία θα λάβουν μέρος η μπάντα και η παιδική χορωδία του Δήμου Αλμυρού, που θα πλαισιωθούν από ομάδες μαθητών Σχολείων του Αλμυρού, Αγιο-Βασίληδων και «αγγέλων», και θα μεταφέρουν το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης, καθώς και στην Αγορά, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Έκπληξη της σημερινής ημέρας μέρας αποτελεί η είσοδος του Άι-Βασίλη στο χώρο της πλατείας, ο οποίος θα πάρει τη θέση του στο χωριό του Άι-Βασίλη και στη συνέχεια μαζί με τα ξωτικά του θα δεχθούν στο σπίτι τους μικρούς επισκέπτες του χωριού. Αμέσως μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ο Άι-Βασίλης θα φωτογραφηθεί με τους μικρούς του φίλους, ενώ θα παραλάβει και τα πρώτα γράμματα των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου