ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Αύριο η επίσημη έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

αλμυρός-αύριο-η-επίσημη-έναρξη-χριστο-71938

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, όπου από αύριο ξεκινά ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού, με την πολύτιμη συνδρομή του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού του Συλλόγου Εστίασης και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, προγραμματίζοντας σειρά δράσεων, που θα έχουν σαν στόχο τη μετάδοση της μαγικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και τη δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μια γιορτή όλη η πόλη» και περιλαμβάνει ποικίλα δρώμενα όπως «χωριό του Αη Βασίλη» , παιχνίδια και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικών που θα καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Χθες βράδυ έγινε δοκιμαστική πρόβα κατά τη διάρκεια της οποίας τεχνικοί και ηλεκτρολόγοι του Δήμου Αλμυρού, άναψαν τα φώτα στολισμού της πόλης, αλλά και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του χωριού του Αη Βασίλη, προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την αυριανή εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

Κατά την αυριανή μέρα, στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην οποία θα λάβουν μέρος η μπάντα και η παιδική χορωδία του Δήμου Αλμυρού, ενώ θα πλαισιωθούν από ομάδες μαθητών Σχολείων του Αλμυρού, Αγιο- Βασίληδων και «αγγέλων», και θα μεταφέρουν το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης καθώς και στην Αγορά, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Έκπληξη της αυριανής μέρας αποτελεί η είσοδος του Αη Βασίλη στο χώρο της πλατείας, ο οποίος θα πάρει τη θέση του στο χωριό του Αη Βασίλη και στη συνέχεια μαζί με τα ξωτικά του, θα δεχθούν στο σπίτι τους μικρούς επισκέπτες του χωριού, θα φωτογραφηθεί μαζί τους , ενώ θα παραλάβει και τα πρώτα γράμματα των παιδιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου