ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις

πλούσιες-χριστουγεννιάτικες-και-πρω-76009

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Αλμυρού

Σειρά εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού, με την πολύτιμη συνδρομή του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού του Συλλόγου Εστίασης και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, προγραμματίζοντας σειρά δράσεων που θα έχουν σαν στόχο τη μετάδοση της μαγικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και τη δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος σε κεντρικά σημεία της πόλης, με το «πάντρεμα» της παράδοσης με το σήμερα.

Ένα χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Μια γιορτή όλη η πόλη…» και με ποικίλα δρώμενα που περιλαμβάνουν «χωριό του Άι-Βασίλη» παιχνίδια και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικών που θα καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μεταφέροντας το μήνυμα αγάπης των γιορτών.

Στην εναρκτήρια φαντασμαγορική εκδήλωση, που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, ο Άι-Βασίλης με τα ξωτικά του θα σας δεχθούν στο σπίτι τους, αμέσως μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού, θα παραλάβει τα γράμματά σας, θα φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα θα ανοίξει τις πύλες το Λούνα Παρκ που θα στηθεί στο χώρο της πλατείας.

Νωρίτερα, από τις 5 το απόγευμα, η μπάντα του Δήμου, η οποία θα πλαισιωθεί από ομάδες μαθητών Σχολείων του Αλμυρού, Αγιο-Βασίληδων και «αγγέλων», θα φροντίσει να μεταφέρει το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης μας καθώς και στην αγορά, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα

’Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με το χωριό του Άι-Βασίλη που θα βρίσκεται στη κεντρική πλατεία με ένα καταπληκτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στημένο στην πλατεία, με εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικών.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Μια γιορτή όλη η πόλη…»

Σε μια μαγική ατμόσφαιρα η μπάντα του Δήμου συνοδευόμενη από ομάδες Αγιο-Βασίληδων και Αγγέλων των σχολείων του Δήμου, θα ξεκινήσει από την οδό Βόλου και θα περάσει μέσα από την αγορά και όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αλμυρού, σκορπώντας μελωδίες και γλυκίσματα στους περαστικούς και καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία του Δήμου όπου θα ανάψουν τα φωτάκια στο δέντρο, και θα ανοίξει τις πύλες του το «χωριό του Άι-Βασίλη» και το μεγάλο Λούνα Παρκ που θα στηθούν στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή συναυλία.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη θα δεχτεί τα γράμματα των παιδιών που για πρώτη φορά φέτος θα απαντηθούν και θα ξαναμοιραστούν σε όλα τα παιδιά.

Το εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής ξεκινά στις 10 ακριβώς το πρωί όπου μικροί και μεγάλοι θα έρθουν να φτιάξουν, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. (Με την πολύτιμη συνδρομή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «η Στάνη» Ευξεινούπολης και Περιχώρων).

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ένα τεράστιο εργαστήρι Κεραμικών κατασκευών θα στηθεί στο «εργαστήρι των θαυμάτων» όπου μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία θα διακοσμήσουν στη συνέχεια το σπίτι του Άι-Βασίλη.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ζωγραφίζουμε για τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά που θα επισκεφτούν το χωριό του Άι-Βασίλη θα ζωγραφίσουν για τα Χριστούγεννα συντροφιά με τη νηπιαγωγούς του Δήμου.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου καλλιτεχνικό εργαστήρι

Οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους σοκολατένια στολίδια και όλη η πλατεία θα μυρίσει Χριστούγεννα… (η εκδήλωση είναι μία προσφορά του Ζαχαροπλαστείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ του κ. Χρήστου στον Αλμυρό).

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Η Παραμυθούπολη ανοίγει τις πύλες της στο ειδικά διαμορφωμένο σπιτάκι στο χωριό του Άι-Βασίλη. Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί επισκέπτες του χωριού.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν τα ξωτικά του Άι-Βασίλη, όπου σε μια μαγική ατμόσφαιρα θα παίξουν διασκεδάζοντας όλο τον κόσμο με ατέλειωτο παιχνίδι, χορό, γλυκά και πολλές εκπλήξεις.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι με δώρα για τους νικητές και τις νικήτριες των παιχνιδιών, προσφορά των καταστημάτων της πόλης μας.
Οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα πολύ παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για όλους συντροφιά με τους Γυμναστές και τους νηπιαγωγούς του Δήμου.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Θα κατασκευαστούν κεράκια με πηλό και προσφερθούν στους επισκέπτες του χωριού για να θυμούνται την πρώτη λειτουργία… του χωριού του Άι-Βασίλη στον Αλμυρό. (Προσφορά των γυναικών από το Εργαστήρι Κεραμικής Πολιτιστικού Ευξεινούπολης).

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Θα κατασκευαστεί παρέα με τα ξωτικά το ’’φωτεινό αστέρι». Με ένα ξέφρενο γλέντι για τους μικρούς φίλους… πολλά δώρα, γλυκίσματα χορός και διασκέδαση… θα φτιάξουμε «αστέρια»… με ένα μεγάλο δώρο για το νικητή του Διαγωνισμού. Το «πιο λαμπρό Αστέρι» θα βραβευτεί και θα τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση μέσα στο χωριό του Άι-Βασίλη (εργαστήρι κεραμικής Πολιτιστικού Ευξεινούπολης).

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

Μια παραμυθένια ημέρα, ένα μαγικό παιχνίδι θα ξεκινήσει από την αγορά πολύ νωρίς το πρωί οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να βρουν τα «εξαρτήματα» της στολής του Άι-Βασίλη που θα είναι κρυμμένα μέσα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Στη συνέχεια όλοι μαζί θα καταλήξουν στην πλατεία όπου θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν στο εργαστήρι των θαυμάτων όπου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν τα χριστόψωμα!!! (προσφορά του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «η Στάνη»).

Χριστούγεννα

Οι διοργανωτές θα φέρουν στο χωρίο "Tα καρύδια"… το Παραδοσιακό ομαδικό παιγνίδι που παίζουν τα παιδιά στην Ήπειρο, την ημέρα των Χριστουγέννων, τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, παίζουν "τα καρύδια". Το παιχνίδι είναι ομαδικό και παίζεται ως εξής: Κάποιο παιδί χαράζει με ένα ξυλάκι στο πάτωμα μια ευθεία γραμμή. Πάνω σε αυτή την ευθεία γραμμή κάθε παίκτης βάζει κι από ένα καρύδι στη σειρά.

Μετά, ο κάθε παίκτης με τη σειρά του και από κάθετη απόσταση ενός με δύο μέτρα από τη γραμμή – σειρά των καρυδιών, σκυφτός, με το μεγαλύτερο και το πιο στρογγυλό καρύδι του, σημαδεύει κάποιο από τη σειρά των καρυδιών. Όποιο καρύδι πετύχει και το βγάλει έξω από τη γραμμή το κερδίζει και δοκιμάζει ξανά σημαδεύοντας κάποιο άλλο καρύδι. Αν αστοχήσει, συνεχίζει ο επόμενος παίκτης.

Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι κάποιος να κερδίσει όλα τα καρύδια…
Ατέλειωτο παιχνίδι στο Λούνα Παρκ μέχρι αργά ανήμερα τα Χριστούγεννα με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους…

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

Με τη βοήθεια των Κρεοπωλών της πόλης θα στηθεί το μεγάλο καζάνι για να κατασκευαστούν τα παραδοσιακά λουκάνικα, που στο τέλος θα ψηθούν στο χώρο της πλατείας και θα μοιραστούν σε όλους τους επισκέπτες του χωριού του Άι-Βασίλη. Παραγωγοί κρασιού του Δήμου μας θα μοιράσουν δωρεάν ζεστό κρασί σε όλους τους επισκέπτες…

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

Η Παραμυθούπολη και πάλι ανοίγει… με νέες ιστορίες και παραμύθια που θα ξετρελάνουν τους μικρούς επισκέπτες του χωριού.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

«Η αγορά γιορτάζει»

Ένα μεγάλο πάρτι με πολλές εκπλήξεις θα στηθεί στην αγορά της πόλης μας με τη βοήθεια και συνδρομή των καταστηματαρχών, των Κρεοπωλών και των ιδιοκτητών καταστημάτων Εστίασης του Αλμυρού.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Θα μάθουμε πρωτότυπες συνταγές βασιλόπιτας… η ΣΕΦ του Άι-Βασίλη θα μας ταξιδέψει με τις μυρουδιές της στη μαγική νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς (προσφορά του Αρτοποιείου Χριστίνας Κοντογιάννη στο Αχίλλειο Αλμυρού).

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

Τα «γούρια»…παίρνουν τη θέση τους στο εργαστήρι των θαυμάτων… θα φτιάξουμε γούρια… και θα αναπαραστήσουμε το σπάσιμο… του ροδιού… για καλή μας τύχη!!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου

Πάει ο παλιός ο χρόνος… Θα φέρουμε στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού τις» κολόνιες» της Κεφαλονιάς…
Στην Κεφαλονιά, αλλά και στα άλλα νησιά των Επτανήσων, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του νέου χρόνου, κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς η μπάντα του Δήμου θα περάσει από όλα τα σπίτια και θα πλημμυρίσει με ήχους Πρωτοχρονιάτικους κάθε γωνιά της πόλης…

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου

Η «Παραμυθούπολη» ανοίγει και πάλι τις πύλες της σε όλα τα παιδιά… Παραμύθια και Ιστορίες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί επισκέπτες…

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου

Το χωριό του Άι-Βασίλη θα επισκεφτούν… Οι καλικάντζαροι θα πάρουν τη θέση τους… στο χωριό του Άι-Βασίλη να υποδέχονται και «πειράζουν»… τους επισκέπτες του χωριού… Προσοχή… στο καρβούνισμα!

Κανείς δεν θα γλυτώσει από αυτό!!!

Οι μωμόγεροι!!! Η όψη τους τρομακτική, οι σκανδαλιές τους απερίγραπτες και ο μεγάλος φόβος τους η φωτιά…
Την εκδήλωση θα αναλάβουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού.

Παραμονή Θεοφανίων

Την παραμονή των Θεοφανίων τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παραλαμβάνει το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, καθώς ομάδα μελών του από τις 5 το απόγευμα θα ξεχυθεί σε κεντρικούς δρόμους αλλά και την Αγορά της πόλης του Αλμυρού, ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων, υπό τον ήχο «κουδουνισμάτων» όπως ακριβώς απαιτεί το έθιμο της μέρας.

Την ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων θα υποδεχτούν στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, «ψάλλοντάς τα» στους αιρετούς Άρχοντες της πόλης μας…

Ταυτόχρονα, με τις καθημερινές δράσεις θα λειτουργεί στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ειδική έκθεση προϊόντων, σε σπιτάκι αναλόγως διαμορφωμένο και διακοσμημένο με γλυκά, ζαχαρωτά, καραμέλες, μπαλόνια, κεριά, κεραμικές κατασκευές, Χριστουγεννιάτικο BAZAR από το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού κ.α.

Επίσης στις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχουν μουσικές βραδιές με νεανικά και παραδοσιακά σχήματα, χορούς από τους Συλλόγους της περιοχής και εμφανίσεις Χορωδιακών τμημάτων του Δήμου κ.α.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Παρασκευής 14ης Δεκεμβρίου 2012, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από το χώρο του Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού και στα τηλέφωνα 2422350214 και 2422350204.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου