ΑΛΜΥΡΟΣ

Σήκωσαν τα πάντα οι κλέφτες από την εκκλησία στα Κανάλια

σήκωσαν-τα-πάντα-οι-κλέφτες-από-την-εκκ-76830

Μία εκκλησία και δύο σχολεία στο στόχαστρο αγνώστων σε Κανάλια και Σούρπη. Εισέβαλαν μέσα και αφήρεσαν χρήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έφυγαν σαν «κύριοι».

Στα Κανάλια ούτε η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν σταμάτησε τους άγνωστους δράστες, που ξημερώματα Πέμπτης εισέβαλαν στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως στα Κανάλια και αφήρεσαν από το παγκάρι περίπου 1.000 ευρώ και έγιναν καπνός.

Οι άγνωστοι έκοψαν το λουκέτο της εξόδου του Ιερού Ναού, μπήκαν μέσα και ανενόχλητοι αμέσως κινήθηκαν στο παγκάρι απ’ όπου αφήρεσαν περίπου 1.000 ευρώ. Οι δράστες εισήλθαν και μέσα στο γραφείο του ιερέα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, όπου έψαξαν διάφορα συρτάρια χωρίς όμως να αφαιρέσουν ο,τιδήποτε, ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ευτυχώς δεν άρπαξαν τα τάματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δίπλα από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται η οικία του ιερέα, ωστόσο δεν έγινε τίποτα αντιληπτό παρά μόνο την Πέμπτη το πρωί, όταν η νεωκόρος μαζί με τον ιερέα πήγαν για να ανοίξουν την Εκκλησία.

Οι ίδιοι πιθανότατα δράστες «χτύπησαν» και στο Γυμνάσιο και Λύκειο των Καναλίων, όπου επίσης εισήλθαν από παράθυρο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της Διευθύντριας και αφήρεσαν ένα λάπτοπ και μία βιντεοκάμερα. Κινήθηκαν επίσης και στο χώρο του κυλικείου, από όπου αφήρεσαν διάφορα προϊόντα (χυμούς και νερά) που φυλάσσονταν σε ψυγείο.

Και για τα δύο συμβάντα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου καθώς εδώ και αρκετό διάστημα έχει καταργηθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Καναλίων.

«Στο στόχαστρο» και το Γυμνάσιο Σούρπης

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν εξάλλου χθες το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης όταν πήγαν στο σχολείο τους και διαπίστωσαν ότι τέσσερις υπολογιστές και μια τηλεόραση είχαν κάνει φτερά από την αίθουσα πληροφορικής.
Μάλιστα το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το πρωί από τους καθηγητές του σχολείου που ειδοποίησαν άμεσα τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Φώτη Χατζηδημητρίου οι δράστες μπήκαν στο σχολικό κτήριο, πιθανότατα από το παράθυρο της αίθουσας πληροφορικής, και αφαίρεσαν 4 υπολογιστές και 1 τηλεόραση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου