ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανώτατη διάκριση στον Βίκτωρα Κοντονάτσιο

ανώτατη-διάκριση-στον-βίκτωρα-κοντον-79879

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς, προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» κ. Βίκτωρος Κοντονάτσιου, με αφορμή τη συγγραφή, εκ μέρους του, του νέου ιστορικού της Ιεράς Μονής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η παράδοση εκ μέρους του κ. Βίκτωρος Κοντονάτσιου χειρόγραφου Ιερού Ευαγγελίου, τεράστιας ιστορικής, πολιτιστικής και εκκλησιαστικής αξίας, προς την Ιερά Μονή. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απένειμε στον κ. Κοντονάτσιο τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκτάριος, τιμητική πλακέτα μετά αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η εν λόγω εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, εισαγωγική ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη και μουσικό πρόγραμμα από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη και από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, υπό τη διεύθυνση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή.

Στην ομιλία του ο κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος αναφέρθηκε στην πλούσια και πολυκύμαντη ιστορία του Μοναστηριού στο διάβα των αιώνων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα πολύτιμα κειμήλια της Μονής, πολλά από τα οποία, δυστυχώς, δεν διασώζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου