ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταγραφή επιχειρήσεων Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού

καταγραφή-επιχειρήσεων-καλλικρατικο-81932
Στη συλλογή ποιοτικών δεδομένων λειτουργίας των επιχειρήσεων του Δήμου, με σκοπό την ανάλυσή τους και την μετέπειτα πιθανή σύνδεση των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.λ.π.), προχωρά πλέον το Γραφείο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας και προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Αλμυρού, αφού ολοκλήρωσε την καταγραφή των επιχειρήσεων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας θα αποσταλεί με έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ερωτηματολόγιο σε επιχειρήσεις, σε στοχευμένους κλάδους δραστηριότητας, οι οποίοι μπορούν να επιδοτηθούν από τρέχοντα προγράμματα.
Η συμμετοχή των αποδεκτών των ερωτηματολογίων στην έρευνα, και πιθανή σύνδεσή τους με κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα έχει προφανές κέρδος τόσο τους ίδιους όσο και για την προώθησης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Μελλοντικά θα είναι εφικτή η σύνδεση της τοπικής αγοράς εργασίας με επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων της έρευνας θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα σε επιχειρηματίες που μπορούν να ενταχθούν σε επιδοτούμενα προγράμματα, μέσω πρόσκλησης.

Σε δηλώσεις του σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Σαρρής επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η προαναφερόμενη δράση, αφορά στη στήριξη γραφείου προώθησης στην απασχόληση ώστε οι άνεργοι να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και να υπάρχει πραγματική υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και των ΑΜΕΑ. Αν και η μάχη με την ανεργία φαντάζει άνιση, η άρση του επαγγελματικού αποκλεισμού και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης για όλους στην αγορά εργασίας αποτελεί δικαίωμα όλων και υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας άρα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη μάχη της ανεργίας σημαντικό ρόλο παίζει η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την ύπαρξη ανθρώπινων πόρων που μπορούν να αποτελέσουν το δυναμικό βάσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου