ΑΛΜΥΡΟΣ

Με 160 συνδέσεις στο Πηγάδι θα λειτουργήσει ο Βιολογικός

με-160-συνδέσεις-στο-πηγάδι-θα-λειτουργή-96068

Με 160 συνδέσεις στον οικισμό Πηγάδι θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση ο Βιολογικός Καθαρισμός Πτελεού, διότι υπάρχει κίνδυνος να κριθεί το έργο παράνομο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τότε θα πρέπει να επιστρέψει όλο το ποσό της χρηματοδότησης ο Δήμος Αλμυρού, τόνισε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο περιβαλλοντική μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πτελεού αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού μέσω της οποίας θα γίνεται υπεδάφια διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων. Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μείζονα Μειοψηφία με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Βούλγαρη, αφού όπως αναφέρει εδώ και δύο χρόνια ο Βιολογικός Καθαρισμός Πτελεού υπολειτουργούσε.

Κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρθηκε στην αδυναμία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει τους δημότες για τα οφέλη και τις επιπτώσεις από την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και στην καθυστέρηση από την πλευρά του να διευθετήσει το θέμα συντήρησης, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Βιολογικού σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο κ. Χατζηκυριάκος επεσήμανε ότι ο Βιολογικός θα πρέπει να λειτουργήσει με αποδέκτη το ρέμα Ξηράκια και με το ελάχιστο των 160 συνδέσεων στο Πηγάδι και συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική μελέτη για υπεδάφια διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων με στόχο την μελλοντική σύνδεση όλου του Πτελεού με τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Χρήστος Βούλγαρης, ο οποίος έφερε το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αλμυρού για αδιαφορία σχετικά με την δυσλειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού, αφού όπως αναφέρει είχαν σταλεί όλο το προηγούμενο διάστημα τρεις επιστολές σχετικά με το θέμα στον Δήμαρχο Αλμυρού από τον Συνήγορο του Πολίτη.

«Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού που αυτή την στιγμή υπολειτουργεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συντηρητής και υπεύθυνος να παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η απόδοση και η βιωσιμότητα του έργου», κατέληξε ο κ. Βούλγαρης

Τέλος από την πλευρά της την άμεση λύση στο θέμα λειτουργίας του Βιολογικού ζήτησε και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεού κ. Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου