ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

σε-κινητοποιήσεις-οι-κτηνοτρόφοι-96178

Με δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, καθώς και στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προωθήσει τις οικονομικές ενισχύσεις του κανονισμού De Minimis σε πτηνοτρόφους, χοιροτρόφους και ελάχιστους αγελαδοτρόφους, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας αλλά και όλης της χώρας.

Η μορφή των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί στη διάρκεια πανελλαδικής συνεδρίασης που διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον Αλμυρό η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), σε συντονισμό και συνεργασία με άλλες κτηνοτροφικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πανελλαδική συνεδρίαση στον Αλμυρό, όπου οι κτηνοτρόφοι θα καθορίσουν τη μορφή των δυναμικών τους κινητοποιήσεων, τις οποίες προγραμματίζουν για τη νέα χρονιά, παράλληλα μέσα από την συγκεκριμένη κινητοποίηση στον Αλμυρό θα εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να υπάρξει συντονισμός δράση.

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, αποκλείοντας ουσιαστικά από την οικονομική ενίσχυση τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γκρίνιας, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, αναφέρει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσει ο κλάδος.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει όπως όλα δείχνουν να αφήσει εκτός ενισχύσεων τους αιγοπροβατοτρόφους», αναφέρει ο κ. Γκρίνιας.

Τέλος η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αναφέρει: «Ζητάμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία για την ενιαιοποίηση του αγροτικού χώρου, τη στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν προβλήματα με τις ασθένειες των ζώων τους, τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του εκλογικού μας συνεδρίου και την εκ νέου συνδικαλιστική καταδίκη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τη μη στήριξη των υπολοίπων κτηνοτρόφων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου