ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεδρίαση κτηνοτρόφων στον Αλμυρό

συνεδρίαση-κτηνοτρόφων-στον-αλμυρό-98783

Με αφορμή το πρόγραμμα Deminimis μέσω του οποίου θα διατεθούν 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 16 Δεκεμβρίου συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στον Αλμυρό, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να υπάρξει συντονισμός δράσης για δύο μεγάλα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν καταδικάζοντας τα νέα μέτρα που οδηγούν τον κλάδο τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, αποκλείοντας ουσιαστικά από την οικονομική ενίσχυση τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γκρίνιας, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, αναφέρει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσουν που θα ακολουθήσει ο κλάδος.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- να αφήσει εκτός ενισχύσεων τους αιγοπροβατοτρόφους», αναφέρει ο κ. Γκρίνιας.

Ειδικότερα σε σχετική η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία για την ενιαιοποίηση του αγροτικού χώρου, τη στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν προβλήματα με τις ασθένειες των ζώων τους, τον ορισμό ημερομηνίας για την διεξαγωγή του εκλογικού μας συνεδρίου (Μάιος ή Ιούνιος) και την εκ νέου συνδικαλιστική καταδίκη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τη μη στήριξη των υπολοίπων κτηνοτρόφων. Συμπεράναμε ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις. Και τέθηκε ο προβληματισμός και το ερώτημα εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε τις επαφές και το διάλογο μαζί της», καταλήγει στο τέλος η σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου