ΑΛΜΥΡΟΣ

Πάνω από 3.000 υπογραφές!

πάνω-από-3-000-υπογραφές-105022

Πάνω από 3.000 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμυρού, Πλανάτου, Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πτελεού, σε σταντ που έχουν τοποθετήσει στην κεντρική πλατεία Αλμυρού με βασικό τους αίτημα να επανέλθει η δεύτερη εφημερία γιατρού και παιδιάτρου με έδρα το Κέντρο Υγείας και όχι με κλήση στο σπίτι του. Ωστόσο θα δοθεί παράταση στην διαδικασία της συγκέντρωσης υπογραφών μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού απαιτούν δεύτερη εφημερία γιατρού και παιδιάτρου με έδρα στο Κέντρο Υγείας και όχι με κλήση στο σπίτι του. Γι’ αυτό το λόγο οι σύλλογοι αποφάσισαν ομόφωνα να συλλέξουν υπογραφές ως ειρηνικό και δυναμικό μέσο αντίδρασης. Η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών ξεκίνησε από την Δευτέρα που μας πέρασε και θα συνεχιστεί μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει η κ. Έφη Μπαζή, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, ζητούν το αυτονόητο για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους. «Εδώ και καιρό το Κέντρο Υγείας Αλμυρού υφίσταται μια υποβάθμιση, αφού έχουν κοπεί δύο εφημερίες γιατρών τις απογευματινές ώρες . Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς το Κέντρο Υγείας Αλμυρού καλύπτει 30.000 άτομα. Αυτό που θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι δεν εξυπηρετούμε κανένα συμφέρον», τονίζει η κ. Μπαζή.
Από την πλευρά της η κ. Χαρά Ρούσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, αναφέρει ότι τα περιστατικά που μεταφέρονται από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού στο Βόλο έρχονται ασυνόδευτα, αφού δεν υπάρχει δεύτερη εφημερία. «Ευτυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν έχει συμβεί κάτι σοβαρό σε συνάνθρωπο μας, γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου», τόνισε η κ. Ρούσα.
Στη σχετική ανακοίνωση του εξέδωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Τουλάχιστον 30.000 άτομα, καλυπτόμαστε από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού , το οποίο είναι στα πρώτα σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, Καλυπτόμαστε; Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι για την εξασφάλιση της υγείας μας, της υγείας των παιδιών μας; Ένας γιατρός αρκεί; Ποια είναι η τύχη του ασθενούς που φεύγει ασυνόδευτος στο Βόλο; Απαιτούμε δεύτερη εφημερία γιατρού και παιδιάτρου με έδρα στο Κέντρο Υγείας και όχι με κλήση στο σπίτι του. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου Αλμυρού, αποφασίσαμε ομόφωνα να συλλέξουμε υπογραφές ως ειρηνικό και δυναμικό μέσο αντίδρασης. Ο καλύτερος τρόπος να αποδείξουμε την ενότητα των δημοτών και την αποφασιστικότητά τους απέναντι σ’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Θα μετρηθούμε, πόσοι είμαστε υπέρ και πόσοι κατά. Αυτό δεν προστάζει η δημοκρατία; Υπογράφεις για την υγεία σου, Υπογράφεις για την ζωή σου, Υπογράφεις για το παιδί σου», καταλήγει στο τέλος η επιστολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου