ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκαν έντεκα άδειες πλανόδιου εμπορίου

εγκρίθηκαν-έντεκα-άδειες-πλανόδιου-ε-124184

Εντεκα άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το 2013 εγκρίθηκε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 7 άδειες τύπου Α οι οποίες ισχύουν για πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας και 4 άδειες τύπου Β, οι οποίες ισχύουν για την για την πώληση των λοιπών προϊόντων στην περιφέρεια μόνο της αρμόδιας αρχής που τη χορηγεί.

Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ. 6 στοιχείο 30 η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και ο καθορισμός του ανώτατου αριθμού των αδειών αυτών στο Δήμο, έχει μεταβιβασθεί στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.

β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών – συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στην φορολογία εισοδήματος

γ) Δεν κατέχουν άδεια λαϊκής αγοράς.

Αναγνώριση δρόμου από Αχίλλειο προς Αγ. Δημήτριο

Ομόφωνα αποφασίστηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει η αναγνώριση δρόμου από Αχίλλειο προς Αγ. Δημήτριο ως κύριο δημοτικό δρόμο.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας στην αναφορά της τόνισε ότι: «Η οδός που οδηγεί από τον οικισμό Αχιλλείου στον οικισμό Άγιο Δημήτριο είναι η μοναδική οδός που συνδέει απευθείας τους δύο οικισμούς. Η αντιμετώπιση της από πολεοδομικής άποψη ήταν σαν κοινοτική οδός χωρίς, όμως να υπάρχει και η απόφαση αναγνώρισης της».

Αυτός είναι και ο λόγος που εισηγούνται την αναγνώριση της κοινοτικής οδού που συνδέει τον οικισμό του Αχιλλείου με τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου ως μοναδικής κοινοτικής οδού για το τμήμα της, από τα όρια του οικισμού Αχιλλείου ως τα όρια του οικισμού Άγιος Δημήτριος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου