ΑΛΜΥΡΟΣ

Η σπατάλη συνεχίζεται

η-σπατάλη-συνεχίζεται-126478

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 η κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ άρχισε να επανεξετάζει την χωροθέτηση των ιατρείων του ΙΚΑ στον Αλμυρό, προκειμένου να μειώσει το κόστος των δαπανών και ενώ υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για μετεγκατάσταση αυτών στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού… η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται.

Ενάμιση χρόνο μετά τα ιατρεία του ΙΚΑ λειτουργούν ακόμη σε νοικιασμένο κτήριο και ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να πληρώνει περίπου 4.000 ευρώ το μήνα μόνο για το μίσθωμα, ποσό που θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει…

«Εξωδίκως» από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Αθήνα που ρωτήθηκαν σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση οφείλεται σε ορισμένους γιατρούς των ιατρείων του ΙΚΑ στον Αλμυρό που «φρενάρουν» την όλη διαδικασία, αρνούμενοι να συμπορευτούν με τις υποδείξεις της Διοίκησης περί μείωσης των λειτουργικών δαπανών. Όλα αυτά την ώρα που επίκεινται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και ενώ ο ΕΟΠΥΥ έχει χτυπήσει κόκκινο, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Το ΙΚΑ στον Αλμυρό πληρώνει δύο ακίνητα προκειμένου να στεγάζονται στο ένα οι διοικητικές του υπηρεσίες, που τώρα θα μετατραπούν σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο πιθανότατα θα στεγαστεί σε άλλο χώρο που θα διαθέσει ο Δήμος, και ένα δεύτερο ακίνητο στο οποίο λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Γι’ αυτό το δεύτερο ακίνητο το ΙΚΑ το 2011 πλήρωνε μηνιαίο μίσθωμα 3.906 ευρώ, για τη θέρμανση 3.900 περίπου ευρώ, για τη ΔΕΗ περίπου 3.500 ευρώ για το πρώτο 8μηνο και περίπου 1.000 ευρώ στον ΟΤΕ για το ίδιο διάστημα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ ήρθαν σε επαφή με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες) εκθέσεις Τ.Υ και επιτόπου αυτοψίες στις 14 Μαΐου 2012 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αρ. Ζαχαρόπουλος σε απάντησή του εγγράφως προς το ΙΚΑ σημειώνει «σας πληροφορούμε ότι τα Ιατρεία του υποκαταστήματός σας μπορούν να εγκατασταθούν και να λειτουργούν στο Κ.Υ. Αλμυρού σύμφωνα και με την υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας .Ελπίζουμε η προτεινόμενη λύση να συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους του υποκαταστήματός σας».
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και ενώ αποτυπώθηκε αφενός η βούληση της Διοίκησης του Γ. Ν. Βόλου να συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους των ιατρείων του ΙΚΑ Αλμυρού, με βάση την μείωση του λειτουργικού κόστους των ιατρείων και παράλληλα να επιτευχθεί η παραμονή των υπηρεσιών του σε μια εκτεταμένη περιοχή της Νότιας Μαγνησίας ώστε να αποφευχθεί η πρόσθετη δαπάνη των ασφαλισμένων της περιοχής και αφετέρου το ΙΚΑ «καίγεται» για μείωση των λειτουργικών δαπανών.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου