ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόταση για επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων

πρόταση-για-επαναλειτουργία-των-λυκε-127111

Η επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης και Πτελεού, όπως επίσης και η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κροκίου, συζητήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους, αποφασίστηκε δε να σταλεί η πρόταση για την επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων και του Δημοτικού Σχολείου στο Υπουργείο Παιδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα τόσο οι Λυκειακές Τάξεις των δυο περιοχών, όσο και το Δημοτικό Σχολείο του Κροκίου, σταμάτησαν να λειτουργούν από πέρσι στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που αποφασίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι μαθητές κυρίως του Πτελεού υφίστανται καθημερινά μεγάλη ταλαιπωρία για να μεταβούν από το χωριό τους στα σχολεία του Αλμυρού.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, θεωρούν δύσκολη την επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων, ωστόσο οφείλουν να στείλουν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο, μήπως και βρεθεί κάποια λύση.

Χωροθέτηση έργων
ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Παράλληλα να σημειωθεί ότι κατά πλειοψηφία λήφθηκε απόφαση σχετικά με τη χωροθέτηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε σχέση με το τοπίο και τους τοπικούς πόρους στο Δήμο Αλμυρού.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου «η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε τοπικό όμως επίπεδο οι εγκαταστάσεις μονάδων ΑΠΕ μπορεί να δημιουργήσουν συγκρούσεις χρήσεων γης με λειτουργίες όπως η βιοποικιλότητα, το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο».

Παράνομη υλοτόμηση
στην Οθρυ

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρθηκε στις τραγικές διαστάσεις που έχει πάρει η παράνομη υλοτόμηση στον ορεινό όγκο της Όθρυος.

Αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Εσερίδης μίλησε για παράνομα φορτία ξύλων που διακινούνται νύχτα και τα ξεφορτώνουν σε περιβόλια και σπίτια της περιοχής.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Χατζηκυριάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η παράνομη υλοτόμηση έχει αυξηθεί πολύ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην περιοχή των Κοκκοτών, όπου το δάσος αποψιλώνεται με γοργούς ρυθμούς και χιλιάδες τόνοι ξυλείας έχουν ήδη μεταφερθεί σε μάντρες, αποθήκες και σπίτια.

Τέλος, ο κ. Χατζηκυριάκος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φορέων και κατοίκων στους Κοκκωτούς με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την παράνομη υλοτόμηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου