ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκαινιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης

εγκαινιάστηκε-το-2ο-νηπιαγωγείο-ευξει-131647

Τα εγκαίνια του 2ου Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή. Η κατασκευή και ολοκλήρωση του 2ου Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης ξεκίνησε με τη συνδρομή και συνεργασία της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία και συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ο αγιασμός τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος, ο Αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας κ. Κοπάνας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μποτός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δ.Σ. Αλμυρού κ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ευξεινούπολης κ. Καραμπάσης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Σαρρής, Παπαϊωάννου, Τσούτσας και Τσαμπίρας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 η πρώην Νομαρχιακή Αρχή και ολοκλήρωσε η αιρετή Περιφέρεια. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ. Παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα καινούργιο διδακτήριο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη χώρα και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους νέους, ώστε να μπορέσουν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σ’ αυτή λοιπόν την τραγική συγκυρία επιλέγουμε τις συνεργασίες ώστε να παραδίδουμε έτοιμα έργα όπως το σημερινό, έργα που ανυψώνουν τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ανέφερε ότι με τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου αποδεικνύεται έμπρακτα ότι σε μια δύσκολη περίοδο ο Δήμος δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις για τους νέους: «Με ό,τι μέσο έχουμε παλεύουμε ώστε να καταφέρουμε να προσφέρουμε σωστά και με όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο. Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού επιχειρεί να εφαρμόζει με χρηστή πολιτική όλα όσα σχεδιάστηκαν, με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου.

Στη σημερινή εποχή το κοινωνικό τοπίο καθίσταται ολοένα και πιο εύφλεκτο, εξ αιτίας του πολλαπλασιασμού των κοινωνικών και οικονομικών ερειπίων. Φιλοδοξούμε το σχολείο που σας παραδίδουμε σήμερα, να λειτουργήσει για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ως ένα φυτώριο επικοινωνίας και δημιουργίας, ως ένας πραγματικός θύλακας κοινωνικής ζωής», κατέληξε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Τέλος ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Αλμυρού ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα μελέτη, που θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη σύγχρονου Νηπιαγωγείου, που θα καλύπτει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας Σούρπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου