ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Ελλιπής στελέχωση σε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας

αλμυρός-ελλιπής-στελέχωση-σε-γιατρού-135440

Πολλά είναι τα παράπονα των κατοίκων του Αλμυρού για το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους, μάλιστα αυτό το πρόβλημα θίχτηκε και από στο πρόσφατο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Αλμυρού λειτουργεί με 60 άτομα προσωπικό, όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου η Διεύθυνσή του.

Όπως αναφέρεται σε αυτό η δύναμη σε ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό αναλύεται ως εξής:

Το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας είναι έξι γιατροί (τρεις Γενικής Ιατρικής, δύο παιδίατροι και ένας οδοντίατρος), ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία (Ν. Αγχιάλου, Πτελεού, Σούρπης, Ευξεινούπολης, Ανάβρας, Πλατάνου, Ανθοτόπου και Άνω Μαυρολόφου) δώδεκα γιατροί Γενικής και Αγροτικοί.

Στο υπόλοιπο προσωπικό υπηρετούν τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, οκτώ νοσηλεύτριες ΤΕ, τέσσερις αδελφές νοσοκόμες ΔΕ, ένας νοσοκόμος, τρεις μαίες, τρεις επισκέπτριες Υγείας, δύο κοινωνικής εργασίας, δύο τεχνικοί, δύο παρασκευάστριες μικροβιολογικού, δύο χειριστές – εμφανιστές ακτινολογικού, έξι άτομα απαρτίζουν το πλήρωμα του ασθενοφόρου και ένας τραυματιοφορέας, δύο άτομα είναι προσωπικό καθαριότητας και ένας κηπουρός.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε η στελέχωση του Κέντρου Υγείας είναι επαρκής σε αρκετές ειδικότητες, όχι όμως στις αντίστοιχες ιατρικές. Το τελευταίο διάστημα οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για αυτό το θέμα είναι έντονες αφού όπως αναφέρουν δεν θέλουν να υποβαθμιστεί περαιτέρω η περιοχή τους, ενώ παράλληλα όπως τονίζουν ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να αισθάνονται ι ασφαλείς και αυτοί αλλά κυρίως τα παιδιά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου