ΑΛΜΥΡΟΣ

Διήμερες εκδηλώσεις στον Αλμυρό

διήμερες-εκδηλώσεις-στον-αλμυρό-144989

Πλούσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στην πόλη του Αλμυρού με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου που είναι ο πολιούχος της πόλης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο Δήμος Αλμυρού, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της γιορτής του πολιούχου Αγ. Δημητρίου, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Ώρα 6:30 μ.μ. : Παράταξη Στρατιωτικών Τμημάτων και Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ώρα 6:45 μ.μ. : Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου .

Ώρα 7:00 μ.μ: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Ώρα 8:30 μ.μ. : Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) -Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί Πανηγυρικό Ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Κλήμη Ζώκαρη.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα έχει ως εξής :

Ώρα 7:30 π.μ. : Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Δασκάλα Ευαγγελία Κρίκη, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βόλου.

Ώρα 11:30 π.μ. : Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά: Ειδικό Σχολείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Λύκειο Ελληνίδων (Τμήμα Αλμυρού)και Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:45 π.μ. : Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των 3ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των γυμναστών Αποστολίας Τσιλιού και Αλέξανδρου Τσιάτσιου. Τέλος μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου