ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Σε απελπισία οι επαγγελματίες της περιοχής

αλμυρός-σε-απελπισία-οι-επαγγελματίε-147809

Δυστυχώς ούτε η εμπορική αγορά του Αλμυρού έμεινε ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση που πλήττει όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών κ. Καλλέ, η αγορά της πόλης έχει σχεδόν ερημώσει και οι περισσότεροι καταστηματάρχες θέτουν ζήτημα επιβίωσης με την καθημερινή πτώση της αγοραστικής κίνησης.

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής, τους τελευταίους μήνες η πτώση της εμπορικής κίνησης και του τζίρου των καταστημάτων φτάνει σε ορισμένες επιχειρήσεις μέχρι και το 50%, γεγονός που αναγκάζει πολλούς επαγγελματίες να σκέφτονται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, καθώς αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Αυτή την περίοδο προσπαθούμε όλοι να κρατηθούμε ζωντανοί και να κρατήσουμε όρθιο και τον τόπο μας. Τα δυσβάσταχτα συνεχιζόμενα μέτρα που έχουν οδηγήσεις του πολίτες στην εξαθλίωση πλήττουν και τον κλάδο των Εμπόρων και Επαγγελματιών, με συνέπεια την ερήμωση της αγοράς. Καθημερινά βιώνουμε την πτώση της αγοραστικής κίνησης και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται συνεχώς η αγορά του Αλμυρού, να αυξάνεται δραματικά η ανεργία και να υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του Αλμυρού», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών κ. Καλλές.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της περιοχής πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα προκειμένου να μην ερημώσει περαιτέρω η αγορά της πόλης. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα είναι η έλλειψη χρημάτων στην αγορά.

«Από τη στιγμή που οι συμπολίτες μας είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή εργάζονται λίγες ώρες την εβδομάδα, όπως καταλαβαίνετε αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα. Δυστυχώς ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να αναλάβει δράσεις για αυτή την περίπτωση», τονίζει ο κ. Καλλές και προσθέτει: «Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να παρθούν αποφάσεις από την κεντρική εξουσία με την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κρατική εκμετάλλευση, την ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών».

Σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση στην αγορά του Αλμυρού έχουν και ορισμένοι καταναλωτές, οι οποίοι δεν στηρίζουν την αγορά αλλά προτιμούν τις εμπορικές αγορές του Βόλου και της Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου