ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα 43 λεπτά το βαμβάκι, ενώ οι παραγωγοί ελπίζουν

στα-43-λεπτά-το-βαμβάκι-ενώ-οι-παραγωγοί-161022

Στις αποθήκες τους προτίμησαν να αφήσουν οι βαμβακοπαραγωγοί του Αλμυρού τη νέα τους παραγωγή σε βαμβάκι, περιμένοντας να διαμορφωθεί καλύτερη τιμή στο προϊόν τους. Συγκεκριμένα η τωρινή τιμή κυμαίνεται στα 43 λεπτά, ενώ πέρυσι έφτανε τα 50 λεπτά το κιλό. Ωστόσο ενδείξεις θέλουν την αύξηση του προϊόντος στο επόμενο διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η τωρινή τιμή αποτρέπει τους βαμβακοπαραγωγούς να προχωρήσουν στην πώλησή του, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την τιμή των 43 λεπτών το κιλό δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα της μεταφοράς τους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η τιμή πέφτει ακόμη και στα 40 λεπτά, τη στιγμή που πέρσι τέτοια εποχή η τιμή άγγιζε τα 50 λεπτά. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις βαμβακοπαραγωγών που διαθέτουν την παραγωγή τους χωρίς να έχουν «κλείσει» τιμή.

Να αναφερθεί ότι προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της συγκομιδής, από την οποία συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα σε βαμβάκι, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση, από την οποία συλλέγονται οι ποσότητες που έχουν περισσέψει: «Φέτος είχαμε πολύ καλή παραγωγή σε βαμβάκι και αυτό οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή. Βέβαια λόγω της χαμηλής τιμής οι περισσότεροι παραγωγοί προτιμούν να κρατήσουν το βαμβάκι τους στις αποθήκες και να το πουλήσουν όταν θα ανέβει η τιμή. Η τιμή αυτή την στιγμή κυμαίνεται στα 43 λεπτά το κιλό. Αυτή η τιμή ανακοινώθηκε από κάποια εκκοκκιστήρια της Θεσσαλίας. Οι τιμές πάντα μεταβάλλονται με βάση τις ενδείξεις της αγοράς. Η τιμή αυτή διαμορφώθηκε εκτός από τις διεθνείς τιμές και με βάση τον ανταγωνισμό των εκκοκκιστηρίων», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Νανάς.

Εκτιμήσεις πάντως των βαμβακοπαραγωγών θέλουν στη συνέχεια την αύξηση της τιμής, που θα φτάσει τα περσινά επίπεδα.

Ολοκληρώνεται συγκομιδή ντομάτας
Στην τελική ευθεία έχει μπει σύμφωνα με τον πρόεδρου το Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και η συγκομιδή της βιολογικής ντομάτας αλλά και αυτή των ζαχαρότευτλων «Στο τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η συγκομιδή της βιολογικής ντομάτας, της οποίας η φετινή παραγωγή ήταν αρκετά καλά. Στο τέλος της συγκομιδής βρίσκεται και το ζαχαρότευτλο», κατέληξε ο κ. Νανάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου