ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Δήμος προς δημότες: ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

αλμυρός-δήμος-προς-δημότες-ξεσηκωθει-168002

Σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια «στην εξαθλίωση και στον καννιβαλισμό που βιώνουμε όλοι το τελευταίο χρονικό διάστημα», με τη μορφή λαϊκής συνέλευσης-συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού και πορεία διαμαρτυρίας προς το Κέντρο Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, καλεί τους δημότες του ο Δήμος Αλμυρού μετά από ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος, οι δημότες της περιοχής να δείξουν ότι δεν μένουν απαθείς απέναντι σε όσα πλήττουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον τους.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, περιγράφεται η καθημερινότητα με τα μελανότερα χρώματα : « Συνεχώς εξαπλώνεται μια κατάσταση ανέχειας και εξαθλίωσης για όλο και περισσότερους από εμάς. Τα χαράτσια που συνεχίζουν να έρχονται, η βαριά φορολογία ακόμα και για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, το όλο και αυξανόμενο κόστος ζωής εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά αγαθά (νερό, ρεύμα κ.α.), η αύξηση του ΦΠΑ, καταπίνουν τους όλο και χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν ούτε τα φάρμακά τους να αγοράσουν, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού υπολειτουργεί σε βαθμό κακουργήματος με βασικές ελλείψεις γιατρών ενώ, η νεολαία, οι γειτονιές και οι Τοπικές Κοινότητές μας αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο την ανεργία.

Με τη συνέχιση του Μνημονίου, την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων και τα νέα μέτρα π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές, όχι μόνο δεν βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά γίνεται ακόμα πιο εκδικητική για όσους αδυνατούν να πληρώσουν (κατάσχεση όποιας περιουσίας, κατάσχεση μισθού και συντάξεων.)»

«Να μη χαθεί άλλος χρόνος!», καταλήγει η πρόσκληση του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες του. «Ας διατρανώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την αντίθεσή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και να μην περάσει κανένα σπίτι ή επιχείρηση στα χέρια τραπεζίτη. Μόνο μέσα από την οργάνωση, την αλληλεγγύη και την αντίσταση θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια και πάλι.

Γιατί οφείλουμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο μας, το Σύστημα Υγείας, την κοινωνία και τους Δημότες μας.

«Κανένας μόνος του στην κρίση. Όλοι για έναν και ένας για όλους»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου