ΑΛΜΥΡΟΣ

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στον Αλμυρό

συλλαλητήριο-τη-δευτέρα-στον-αλμυρό-168514

Συλλαλητήριο – λαϊκή συνέλευση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, με κεντρικό σύνθημα «Κανένας μόνος. Όλοι για έναν και ένας για όλους». Σκοπός της λαϊκής συνέλευσης είναι να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση των δημόσιων Υπηρεσιών του Αλμυρού, την υποχρηματοδότηση του Δήμου αλλά και για το θέμα της δεύτερης εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αναμένεται να συμμετάσχουν τα Σχολεία όλης της περιοχής, όλων των βαθμίδων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Εμπορικός Σύλλογος, φορείς και Σύλλογοι αλλά και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου περιλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει μπροστά στο Κέντρο Υγείας. Όπως ανακοίνωσαν από το Δήμο, βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλούν από το Δήμο σχετικές επιστολές ενημέρωσης σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Αλμυρού.

Μεταξύ άλλων το συλλαλητήριο θα έχει ως στόχο την ενημέρωση των δημοτών για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Αλμυρού, για την οποία κατάσταση δεν ευθύνεται ο Δήμος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Φώτη Χατζηδημητρίου, σε μια τέτοια δύσκολη φάση που βρίσκεται ο Δήμος θα πρέπει να έχει στο πλευρό του τους Δημότες του: «Η λαϊκή ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί γιατί θέλουμε να γνωρίζουν οι δημότες τι πραγματικά συμβαίνει. Θέλουμε τους δημότες μαζί μας, αλλά αντίστοιχα και οι δημότες να καταλάβουν ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό τους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, αναφερόμενος στην λαϊκή ανοιχτή συνέλευση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει με τους Δήμους όλης της χώρας και ότι γι’ αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνονται οι Δήμοι. Χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε: «Φυσικά και η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου σχήμα λόγου ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία των Δήμων, που οδηγεί στην πλήρη αδυναμία, πλέον, άσκησης βασικών αρμοδιοτήτων και κάλυψης των υποχρεωτικών δαπανών τους, αποτελούν αντανάκλαση της σκληρής οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα. Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο πλαίσιο και την υπάρχουσα αρνητική συγκυρία καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και το κράτος, να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος στα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας και κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Χατζηκυριάκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου