ΑΛΜΥΡΟΣ

Για μία απόφαση 15 μήνες!!!

για-μία-απόφαση-15-μήνες-170723

Για μία ακόμη φορά η γραφειοκρατία των υπουργείων πνίγει τις επενδύσεις και την οικονομία. Πιο συγκεκριμένα όπως αποδεικνύεται από επιτολή του ΤΕΕ η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών 15 μήνες μετά την προσφυγή της Μητρόπολης Δημητριάδος η συγκεκριμένη υπηρεσία ακόμη δεν έχει αποφανθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

Μια γνωμάτευση αποφασιστικής σημασίας για τη μεγάλη επένδυση που έχει βαλτώσει επί χρόνια και η οποία είναι ικανή αν υλοποιηθεί να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τη Μαγνησία και παράλληλα να στηρίξει με δυναμικό τρόπο και την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Ειδικότερα, την άμεση έκδοση απόφασης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Νηές, 15 ολόκληρους μήνες μετά την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΤΕΕ αναφέρει ότι πριν από αρκετό καιρό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος κατέθεσε αίτηση θεραπείας με την οποία ζητούσε να αναπεμφθούν προς επανεξέταση το προσλαμβανόμενο πόρισμα του προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού Μαγνησίας και η πορισματική έκθεση επιθεωρήτριας, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή Νηές του Δημοτικού Διαμερίσματος Σούρπης, του Δήμου Αλμυρού.
«Στη συγκεκριμένη έκταση σχεδιάζεται εδώ και χρόνια να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη τουριστική επένδυση, η οποία θα δώσει σημαντική βοήθεια στην τοπική οικονομία, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε», αναφέρει το ΤΕΕ Μαγνησίας.
Εντούτοις αν και έχουν περάσει 15 και πλέον μήνες η υπηρεσία, δεν έχει απαντήσει στην αίτηση θεραπείας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι η εν λόγω επένδυση, επισημαίνεται στην επιστολή.
«Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να εκδώσετε άμεσα την απόφασή σας, διότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που ζούμε δεν επιτρέπονται επ’ ουδενί λόγο γραφειοκρατικές καθυστερήσεις», καταλήγει στην επιστολή του το ΤΕΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου