ΑΛΜΥΡΟΣ

Σιωπηρή παράταση στο σχολικό καλάθι

σιωπηρή-παράταση-στο-σχολικό-καλάθι-171019

Σιωπηρή παράταση δόθηκε χθες από το Δήμο Αλμυρού για τη συγκέντρωση σχολικού υλικού για τις άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες του Δήμου Αλμυρού για ακόμη μια εβδομάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η επίσημη διορία για τη συγκέντρωση σχολικού υλικού ήταν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου αλλά εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής και του ενδιαφέροντος που έχουν δείξει τόσο οι επιχειρήσεις του Αλμυρού, όσο και απλοί πολίτες, αποφασίστηκε από το Δήμο να δοθεί έξτρα χρόνος στην διαδικασία. Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου.

Για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών από το Δήμου Αλμυρού είχαν σταλεί επιστολές στους διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου, σε όλες τις επιχειρήσεις – βιβλιοπωλεία – Σούπερ Μάρκετ της περιοχής και έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία και σε όλες τις δημοτικές ενότητες σχετικές αφίσες. Μετά την παράταση στην συγκέντρωση σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Δήμο Αλμυρού στην οποία θα μοιραστούν τα σχολικά είδη στα παιδιά των άπορων οικογενειών.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρει ότι ο Δήμος Αλμυρού, σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές, κοινωνικούς φορείς, αλλά και όλους τους ευαίσθητους δημότες, στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους χαλεπούς καιρούς, αναπτύσσουν μία νέα κοινωνική δράση για τα δεδομένα της περιοχής, που είναι το σχολικό «καλάθι», μέσω του οποίου οι «άπορες» οικογένειες του Δήμου, θα προμηθευτούν δωρεάν σχολικά είδη όπως σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη κ.α.

«Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές κυρίως των ευαίσθητων συμπολιτών μας», τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος, που απευθύνει κάλεσμα συνεισφοράς, ώστε να στείλουν μήνυμα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 2422350214.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου